Živimo u eri Instagrama, gde pronalazimo inspiraciju za sve - od mode i kozmetike, preko putovanja, do biznis ideja. Kupujemo nameštaj, biramo poklone za prijatelje, podižemo svoje raspoloženje. Čak je i jelovnik restorana postao suvišan, s obzirom na to da hranu biramo putem Instagrama i aplikacija za dostavu. Ali sa gledanjem i poručivanjem hrane ovaj krug se ne završava - jer u moru recepata dobijamo volju da sami napravimo ukusne specijalitete.

Gledanje kako neko kuva može da ima terapeutski efekat, pruža smirenje i određenu vrstu satisfakcije. Tehnologija je toliko napredovala da imamo utisak kako je moguće osetiti ukus hrane koju Instagram kuvari pripremaju. Jedna od značajnijih stvari koja privlači ljude jesu fotografije. Estetski momenat je u današnje vreme najbitniji. Sve što je lepo na oko, ljudima je privlačno i smatraju dobrim.

Istraživali smo profile kuvara koji mogu da vas motivišu da spoznate svoj novi - kulinarski talenat. Neki domaću kuhinju čine luksuzno, neki prave umetnička dela, a neki nas izazivaju da večeru iz kuhinje druge zemlje poželimo da  isprobamo baš tu, u našem domu. 

Zapratite ovih 6 profila i zakoračite u svet fuzije ukusa!

1. Laila Gohar

Hranu koristi i kao umetnički medij i kao sredstvo za komunikaciju - ona je kuvarica iz New York-a koja svojim kuvanjem i hranom inspiriše na novi životni stil.

2. Julia Busuttil Nishimura

Julijina hrana je takva da poželite da je jedete svakog dana. Ona je kuvarica iz Austrije koja je objavila svoju knjigu recepata - od savršene testenine, preko kuvanih variva do laganih pita i kolača.

3. Melina Hammer

Jednostavna za pravljenje, fantastična za degustiranje - ako ste početnik u kuvanju i volite zdravu kuhinju, zapratite Melinin profil.

4. Thalia Ho

Poslastičarka Thalia svoju hranu opisuje kao njen vid umetnosti. Kolačići od tamne čokolade, od lešnika, na bazi maslinovog ulja - ovi dezerti će vas oduševiti. 

5. Carter Were

Saveti za brzu pripremu kvalitetnih obroka, nalaze se ovde.

6. Linda Ring

Zašto napraviti samo hleb kada možete napraviti umetnička dela? To je ono što Linda radi. Na veknama hleba mogu se naći njeni crteži. Hleb podseća na keramičke veze i vintage slike. Ako želite da saznate kako, zapratite je!

 Priredila: Ivana Matijević