Ukoliko i vi parfeme delite na one za svaki dan i one za specijalne prilike, vrlo verovatno ste večito u potrazi za dnevnim parfemom koji će biti pristupačniji, s obzirom na to da se mnogo brže troši. Ipak, i taj parfem koji koristimo za posao, kafe i uživanje u vikendima, mora da bude dugotrajan i isprati sve obaveze, a sa druge strane da miriše očaravajuće i skupo, poput onih najluksuznijih.

Dobra vest je da danas gotovo svi high-street brendovi imaju svoje verzije parfema koji su podjednako kvalitetni i moderni poput onih koje proizvode velike modne kuće. Neki od njih odlaze toliko daleko da kreiraju kopije gotovo identične originalima.

Najpoznatiji primeri pristupačnih, a fantastičnih parfema jesu oni koje lansiraju & Other Stories - i to u saradnji sa osnivačem renomiranog Byredo brenda, kao i Zara koja od nedavno u prodaji ima liniju koju je radio Jo Malone. 

Pronađite onaj koji će upotpuniti vašu beauty policu i suprotstaviti se skupljim favoritima. Evo 12 pristupačnih parfema koji mirišu na one najlukuznije!

1. Zara Golden Decade

Sam naziv mirisa naslućuje luksuz u bočici. Protkan je kremasto cvetnim notama, a miriše na samosvesnu, jaku, modernu ženu koja može da postigne sve. Inspirisan je mirisima Azije, koje ćete prepoznati po suptilnim začinima, a glavna mirisna piramida otkriva note bergamota, jasmina i vanile.

Zara Golden Decade parfem miriše poput Libre Intense parfema.
Zara 

 2. Zara Gardenia

Za razliku od prethodnog, ovaj parfem postoji u ponudi već nekoliko godina. Nije tajna da miriše poput kultnog YSL Black Opium parfema, tako da je glamurozna slatkoća (narandža, vanila i kafa) upakovana u duboku mističnost dostupna za mnogo manje novca.

Zara Gardenia miriše poput YSL Black Opium parfema.
Zara 

3. H&M Comoro Ylang 

Ovde dobijate notu još jednog legendarnog parfimera za neuporedivo manje novca. Olivier Pescheux, koji je radio na mirisima za Dior i Montblanc, kreirao je i ovaj inovativni miris za H&M.On je voćni, začinski i mošusni istovremeno, sa notama mandarine, ylang ylanga i zrna tonke za opojnu mešavinu.

H&M Comoro Ylang parfem miriše poput najluksuznijih.
H&M 

 4. The Body Shop Black Musk

Sigurni smo da je svaka devojka rođena 90-ih upoznata sa The Body Shop parfemom White Musk. Ipak, ova crna verzija je kao starija sestra belog mošusa. Sadrži slatku krušku, pikantni ružičasti biber i opojni bergamot, a miriše neverovatno. 

The Body Shop Black Musk parfem miriše poput najluksuznijih.
The Body Shop 

 5. Lush Sun

Lush u svom asortimanu nema samo kupke i maske za lice, već dobru ponudu pristupačnih mirisa. Ovaj slatki parfem od narandže i mimoze je kao stvoren za leto, dok sa druge strane podiže raspoloženje u kišnim danima. 

Lush Sun parfem miriše poput najluksuznijih.
Lush 

 6. Zara Captivating Memories, Warm Freedom

Samo što je izašao, a već nas je osvojio - Warm Freedom deo je nove Zara kolekcije parfema pod nazivom Captivating Moments, a koju je kreirala Jo Malone. Ako želite da mirišete skupo, mekano i čisto, zgrabite ovaj miris koji spaja note pamuka, magnolije, kafe, mošusa, sandalovine i kašmira. 

0120519999_6_1_1.jpg
Zara 

 7. Zara Gracefully Madrid

Poslednja Zarina linija parfema u 2021. godini možda je i naša najomiljenija, zato što je čini mirisi gradova od Venecije od Njujorka. Gracefully Madrid miriše na hedonizam, luksuz i moć, sa notama pikantne narandže, te mošusa i geranijuma. Jedan od onih kojeg ga žele.

Zara Gracefully Madrid miriše na hedonizam, luksuz i moć.
Zara 

8. Next Eau Nude

Impresionirani smo odnosom kvaliteta i cene ovog sofisticiranog mirisa.Obožavaoci su ga čak uporedili sa Chanel Coco i njegovim voćnim gornjim notama, kremastom vanilom i začinjenošću karanfilića i ružičastog bibera. Ovaj ima više tonova senzualne ruže, ali je i dalje apsolutni san. 

Next Eau Nude parfem miriše na onaj Chanel Coco.
Next