Slično crvenom karminu, ali ipak suptilnije, parfem na ženi postaje onaj „x faktor“ koji ume da učini život boljim i lepšim. To su shvatile i Francuskinje čijom se kvalitetnom beauty rutinom neprestano divimo.

Uz pomoć poznatog francuskog dizajnera parfema Francisa Kurkdjiana magazin Vogue napravio je listu najpopularnijih francuskih parfema svih vremena. U nastavku proverite koji su se klasici našli na toj listi, zašto su prema Kurkdjianovom mišljenju toliko posebni i zbog čega ih Francuskinje toliko vole.

1. Chanel N°5

To je legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Sećanje na Marilyn Monroe koja ga je nosila i modnu kuću Chanel zajedno, to je zaista čarobno. Može vam se sviđati ili ne, s obzirom na to da je napravljen pre gotovo 100 godina i vrlo je poseban, ali morate ga isprobati.

n_5-eau-de-parfum-spray-100ml.3145891255300.jpg
Chanel 

2. Cacharel Anaïs Anaïs

L’Air du Temps Nine Ricci nekada je bio prvi parfem koji biste dali mladoj djevojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Ne mogu reći da je lagan jer ima veliku auru, ali vrlo je svetao i prozračno cvetan.

3. Guerlain Shalimar

U jednom trenutku jednostavno želiš da isprobaš parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možeš ga osetiti u pozorištima, ali i namirisati na operi.

4. Yves Saint-Laurent Opium

Prvo imate Yvesa Saint-Laurenta, zatim imate modu, i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog veka jer parfemi u to vreme nisu imali voćne note koje danas puno koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još uvek ima nešto posebno u njegovu nazivu.

5. Kenzo Flower by Kenzo

Ovo je orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera. Ako pogledate listu najprodavanijih parfema u drugim zemljama, shvatićete da često nailazite na ovaj parfem s mirisom ruža za usne. 

6. Chanel Coco Mademoiselle

Gotovo svaka žena koju poznajem imala ga je u jednom trenutku. On u sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je savremen, šik, elegantan. To je voćno-cvetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi su vrlo francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni.