Obzirom da izbor parfema mnogo govori o osobi koja ga nosi, s velikom pažnjom biramo miris za sebe. Ako malo dublje razmislimo o parfemima shvatićemo da suštinski postoje dve grupe mirisnih kompozicija.

U prvu spadaju mirisi koji se osete na kilometar, a to su oni koje obično nosimo tokom večernjih izlazaka ili na prvom sastanku, tačnije uvek kada želimo da ostavimo utisak. Reč je o parfemima u kojima uglavnom dominiraju cvetne i začinske note za kojima će svako okrenuti glavu.

Druga grupa prilično je suptilna, ali i zavodljivija. Dizajnirani su tako da mirišu poput naše kože, samo bolje. Ove parfemske verzije u najvećem broju slučajeva sadrže note mošusa, soli, mekog pamuka, a u nekim slučajevima i feromone. Upravo zbog toga malo ko će moći da dokuči gde se parfem završava a počinje miris naše kože.

Ukoliko pred početak nove sezone razmišljate o promeni parfema i želite da isprobate neku od ovih misterioznih kompozicija, u nastavku vam donosimo nekoliko predloga.

Maison Margiela Replica Filter Blur

Filter Blur nije parfem u pravom smislu te reči već uljana baza koja savršeno funkcioniše s bilo kojim mirisom iz kolekcije Replica. Kreiran je 2016. godine sa ciljem da personalizuje mirise iz pomenute kolekcije, ali je u međuvremenu stekao pravu armiju fanova koji vole da ga nose samostalno. Sadrži note belog mošusa, cveta pamuka i sivog ambera i miriše poput čiste posteljine ili bele majice.

Maison Margiela Replica Filter Blur parfem miriše poput čiste posteljine ili bele majice.
Fragnatica.com 

Vilhelm Parfumerie Dirty Velvet

Ovo je jedan od retkih parfema koji je istovremeno suptilan i seksepilan. Inspirisan je pariškim hotelskim sobama pre Drugog svetskog rata, a sastoji se od slatkog i senzualnog miksa smokve, duvana, sandalovine, pomela i vetivera.

Vilhelm Parfumerie Dirty Velvet parfem je suptilan i seksepilan.
Fragnatica.com 

Elizabeth Arden White Tea

Parfem koji je predstavljen pre nešto više od godinu dana veoma je jednostavan, ali privlačan. Note citrusa i belog irisa daju mu ženstven karakter, dok trio mošusnih tonova nudi privlačnost druge kože.

Elizabeth Arden White Tea parfem je jednostavan, ali privlačan.
Fragnatica.com 

Escentric Molecules Molecule 01

Escentric Molecules radikalno je drugačiji od svih drugih parfema pre svega zbog toga što sadrži samo jedan sastojak i to hemijskog porekla koja se može osetiti samo na koži i na svakom miriše drugačije. Imajući to vidu, slobodno možemo reći da je ovo jedini miris koji je zaista autentičan.

Escentric Molecules Molecule 01 parfem na svakom miriše drugačije.
Fragnatica.com 

Le Labo Santal 33

Parfem iz 2011. godine kreirao je Frank Voelkl. Note ove kompozicije uključuju kardamon, iris, ljubičicu, ambroks, australijansku sandalovinu, papirus, kedar, kao i začinske, kožne i mošusne tonove.

Le Labo Santal 33 parfem ima autentičan miris svežine.
Fragnatica.com