Francuskinje su poznate kao žene koje uvek izgledaju zavodljivo, glamurozno i šarmantno, a njihov stil na glasu je kao jedan od najuglađenijih na svetu. Upravo zato donosimo vam 7 modnih i make-up trikova Francuskinja zbog kojih su uvek profinjene, elegantne i ženstvene:

1. Kosa uvek mora da izgleda prirodno

Francuskinje ne vole preteran trud oko frizure, pa je njihova kosa uvek lagano razbarušena. Upravo zato često odbacuju fen za kosu kako bi postigle izgled nemarnih talasa i dodatni volumen.

2. Detalji su bitni

Francuskinje obraćaju pažnju na najsitnije detalje kako bi istakle svoj stil i pomerile ga na neku potpuno novu dimenziju. Efektan aksesoar uz minimalističan outfit ili nakit u vidu zlatnih medaljona - samo da je chic.

 3. Istaknite ili oči ili usne

Francuskinje vole ruž na usnama (posebno crveni), ali ga nikad neće nositi uz snažnu senku i jaku šminku na očima. Tajna njihovog dobrog izgleda je u tome što uvek ističu samo jednu stvar na licu, i ni u čemu ne preteruju.

4. Uložite u bezvremene komade

Francuskinje preferiraju kupovinu bezvremenih modnih komada poput dobro krojenih farmerki (zvonarica naročito!), male crne haljine ili mantila. Osim toga, vole i kvalitetne materijale koji izgledaju raskošno, ali ne moraju nužno da budu skupi.

5. Odaberite prepoznatljivi miris

Parfem je ujedno i potpis svake Francuskinje. Jednom kada pronađu onaj miris koji najbolje opisuje njihov karakter, godinama ne odustaju od njega.

6. Koristite neutralne boje u odevanju

Francuskinje vole neutralne boje poput bele, plave, crne ili bež. Reč je o nijansama koje se vrlo jednostavno kombinuju uz različite modne komade, a pritom deluju decentno i elegantno. Naravno, ne zaboravite mornarske prugice!

 7. Ne težite savršenstvu

Lepota francuskih devojaka nije u savršenstvu, već u tome da budete verni onome ko jeste. Ponekad je dobro zaboraviti sve gore navedeno jer "c’est la vie", a lepota treba da bude zabava.