Kada je reč o parfemima i toaletnim vodicama, noviteti na tržištu donose mnogo iznenađenja.

Budući da su ljubitelji parfemskih nota sve isprobali, teško je svake sezone osmisliti nešto novo i neočekivano što će podstaći kupovinu kupovinu, ali slavni brendovi kao što su Versace, Prada i Yves Saint Laurent znaju kako se to radi.

Dok Versace predstavlja poprilično osvežavajući parfem Dylan Purple, kojim dominira nota sočne kruške, Prada svojim parfemom Paradoxe pokazuje kako nota jantara može biti itekako seksi, naročito u kombinaciji s notama agruma i madagaskarske vanilije.

Dior je ove godine izbacio novu verziju kultno J'adore mirisa, a u pitanju je prvi miris na svetu na bazi vode, okupan svetlošću i svežinom.

Yves Saint Laurent, Libre Le Parfum, još je jedan popularni jesenji parfem u kojem je cvetnom mirisu lavande za opojnost dodat akord šafrana iz vrtova zajednice YSL Ourika u Maroku.

Versace, Dylan Purple, miris u kojem se penušavi bergamot stapa s tonovima sveže ubrane narandže, neverovatno je atraktivan.

Bond No.9, The Scent Of Peace Eau de Parfum, spaja note grejpa, crnog ribiza, đurđice, cedrovine i mošusa, kao otelotvorenje mira i spokoja.

Moschino, Toy 2, razigrani cvjetno-drvenasti miris s notama mošusa u najslađoj bočici medvjedića, 100 ml EDP

Dolazeći u zakrivljenoj, kontrastnoj gradijent bočici oblikovanoj prema ženskom telu i ukrašenoj monogramom brenda u zlatu, I Want Choo spaja note pikantnog ružičastog bibera, likera od crne trešnje, jasmina sambaka i vetivera sa zemljanom mahovinom, vanilijom i mahunama tonke.