Kako starimo, naš organizam prolazi kroz brojne promene; možemo osetiti proređivanje kose, tamne flekice na našem licu i telu i suvlju kožu. Gubitak elastičnosti kože je još jedna od posledica starenja koju će većina ljudi iskusiti u nekom trenutku. Međutim, lepa vest je da postoji nekoliko načina da svoju kožu održite što je moguće zategnutijom, pa čak i da preokrenete njeno opuštanje - a to uključuje i kvalitetniju ishranu bogatu sa hranljivim materijama.

Da bismo otkrili najbolje vitamine koje žene starije od 50 godina mogu uzimati svaki dan da bi sprečile efekat opuštene kožu i druge znake starenja, razgovarali smo sa dr Nadirom Quazijem, lekarom i hirurgom estetske dermatologije. Ovaj stručnjak otkrio nam da je dodavanje  vitamina A u vašu dnevnu rutinu odličan način da koža izgleda što je moguće mlađe. 

Quazi kaže da je najbolji vitamin za žene starije od 50 godina koji mogu uzimati svaki dan da zategnu svoju kožu i smanje efekte - vitamin A, koji "može da se uzima oralno u vidu suplementa ili se nanosi direktno na kožu u vidu kreme ili seruma (retinol)". Ovaj vitamin je korisno sredstvo kada je u pitanju anti-age jer je poznato da podstiče proizvodnju kolagena i elastina - a koji se inače prirodno razlažu kako starimo.

Takođe, vitamin A možete da unesete ishranom: pronaći ćete ga u spanaću, krompiru i šargarepi. Ako nas pitate, ova opcija zvuči savršeno!