Kada je reč o parfemima, izgleda nam kao da postoji nekoliko odabranih mirisa koje se dopadaju gotovo svima. Uzmite za primer Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540. Takođe, tu su i mirisi kultnih brendova poput Chanela i Diora. U moru različitih brendova koji nude svoje nove mirise u poslednje vreme, bilo nam je potrebno da napravimo selekciju i izdvojimo najbolje među njima za 2023. godinu. 

Dakle, ukoliko ste zainteresovani da čujete koje parfeme svi trenutno dodaju u svoje online korpe, nastavite da čitate za sve detalje. Nakon što smo uporedili recenzije, došli smo do best of liste parfema za tekuću godinu.

Mi smo uzbuđeni što ćemo ažurirati našu listu parfema i spremno dočekati prelaznu sezonu i jesen. 

U nastavku pogledajte listu 5 najboljih mirisnih nota za 2023!

1. Le Labo Santal 33

5 najpopularnijih parfema za 2023. godinu uz koje ćete mirisati neodoljivo
Le Labo 

Popularnost ovog parfema nije iznenađenje. Kultni miris sadrži note toplog i drvenog ambroksa, kože i mošusa, u kombinaciji sa cvetnim, puderastim irisom i ljubičicom. Proizvođač garantuje dugotrajnost mirisa na koži, ali i same parfemske vode.


2. Molecule 01

5 najpopularnijih parfema za 2023. godinu uz koje ćete mirisati neodoljivo
Escentric Molecules 

Ovaj parfem je zaista nešto posebno - to je ono što je poznato kao 'miris kože', jer sadrži hemikaliju pod nazivom Iso E Super koja ga čini drugačijim na svakom ko ga nosi. Zanimljivo je da svi koje pitamo kažu da je Molecule 01 parfem za koji dobijaju najveći broj komplimenata, pa ako volite nešto malo čistije i prirodnije, toplo vam preporučujemo upravo ovaj miris.

3.  Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 62

Možda ste čuli za ovaj brend zahvaljujući čuvenoj Bum Bum kremi za telo, ali i sprejevi za telo istoimenog brenda su jednako dobri. Ovaj kombinuje note pistaća, badema, slane karamele i sandalovine, čineći miris koji podseća na najslađi dezert. 

5 najpopularnijih parfema za 2023. godinu uz koje ćete mirisati neodoljivo
Sol de Janeiro 

4. Love Don't Be Shy 

Kilianov sada već čuveni miris je poput onog osećaja zaljubljivanja i svih emocija koje dolaze uz to. Sadrži svež cvet narandže i akord belog sleza, koji su izbalansirani toplim amberom i puderastom ružom.

5 najpopularnijih parfema za 2023. godinu uz koje ćete mirisati neodoljivo
Kilian 

5. Portrait of a Lady

Još jedan brend parfema koji se čini da je eksplodirao poslednjih godina je Frédéric Malle, a Portrait of a Lady je definitivno jedan od njegovih najpoznatijih mirisa. Ovaj smeli miris sadrži mešavinu zemljanog pačulija, kremaste sandalovine i drvenastog tamjana, sa voćnim notama crne ribizle i maline koji dodaju zabavan tvist.

most-popular-perfumes-2023-308701-1691160139278-main.1200x0c.jpg
Frederic Malle