Bez obzira da li je reč o uklanjanju bora, smanjenju vidljivosti pigmentacija ili obnavljanju kolagena, laserski tretmani pružaju revolucionarne mogućnosti u svetu estetske medicine. Zbog toga ne čudi podatak Američke asocijacije plastičnih hirurga da su samo u Sjedinjenim Američkim Državama ovi tretmani među najčešćim nehirurškim kozmetičkim postupcima, sa više od 1,1 milion izvedenih tretmana godišnje. Laserska tehnologija se i u Srbiji sve više koristi u plastičnoj hirurgiji zbog brojnih prednosti u tretmanima kože.

U razgovoru sa doktorkom Nadom Maksimović, specijalistom plastične hirurgije iz MediGroup Derma Care Ada istražili smo različite aspekte primene laserske tehnologije u očuvanju mladolikog izgleda i kako ona transformiše način na koji se brinemo o svom izgledu i samopouzdanju.

Dr Nada Maksimović ističe da su dometi lasera zaista široki, što na medicinskom, što na estetskom polju. Koriste se i za uklanjanje kapilara, rozacee, hiperpigmentacije, lentigo promena kože, neželjenih malja, akni, ožiljaka od akni, za smanjenje pora i ujednačavanje boje i strukture površine kože.

„Laseri funkcionišu još i kao kolagen i elastin stimulatori. Određenim brojem tretmana, u serijama, dovode do čvršće kože, boljeg tonusa kože i blistavijeg tena“, istakla je doktorka.

Dr Nada Maksimović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije (2).JPG
Medigroup 

Mogućnosti primene lasera su široke, budući da postoje različite vrste, ali osim toga jedan laser može imati posebne režime rada od kojih svaki deluje na različitu problematiku.

MediGroup Derma Care Ada koristi multifunkcionalnu Candela Nordlys platformu koja ima sonde za više problema na koži, kao što su povećan rast malja, hiperpigmentacija - fleke lica, vrata i dekoltea, zatim akne, ožiljci od akni, proširene pore, strije, prošireni krvni sudovi, rozacea.
Za rešavanje estetskih problema poput tetovaža, Derma Care Ada MediGroup koristi inovativni Candela Picoway laser, kao prva zdravstvena ustanova u regionu koja je uvela ovaj laser.

„Reč je o renomiranom američkom proizvođaču, Candela, sa višegodišnjom distribucijom, i neprikosnovenim rezultatima. Danas se uklanjanje tetovaža obavlja u raznim kozmetičkim salonima, nemedicinskim laserima, jer distributeri medicinskih lasera isti mogu prodati samo zdravstvenoj ustanovi i lekaru. Ali, neretko se pacijenti, nakon 10-15 tretmana u salonima, uvek na kraju obrate nama, lekarima, kako bi završili proces uklanjanja tetovaže na medicinskom Picoway laseru. I to je jedini bezbedan i uspešan način“, objašnjava dr Maksimović. Zbog toga ona ističe da je stručnost i obučenost lekara za izvođenje ovih postupaka od velikog značaja.

Koža se nakon laserskih tretmana neguje po indikaciji lekara, što je individualno i zavisno od procedure koja je izvedena, a mahom se sastoji od primene regenerativnih krema, antibiotskih krema i dodatne terapije za problematiku kože pacijenta.

U MediGroup Derma Care Ada mesec mart posvećen je lepoti! Iskoristite posebne pogodnosti na različite estetske procedure i laserske tretmane lica i dekoltea i zakažite svoj termin na vreme po promotivnim cenama. Više informacija možete pronaći na linku ili pozivom na broj telefona 011 40 40 100.