Onome ko je prvi povezao boju noktiju sa omiljenim sezonskim pićem - skidamo kapu za kreativnost. Postoji nešto posebno zadovoljavajuće u tome što nosite koralne tonove laka dok guštate koktel na obali mora ili kada kontemplirate blage zelene nijanse na sveže urađenom manikiru dok ispijate jutarnju matchu.

Neki od najvećih trendova u bojama za nokte za jesen 2024. godine prate isti obrazac, inspirišući nas na još raskošnije izbore pića tokom hladnijih meseci. Očekujemo boje merloa i espressa, pri čemu je prva inspirisana beauty trendovima prikazanim na reviji Helmuta Langa, a druga - Sabrinom Carpenter, naravno.

U nastavku saznajte kojih pet boja lakova za nokte će biti u trendu ove jeseni!

Crna trešnja

Ova boja noktiju vas vodi na tamnu stranu ove jeseni - ali u najboljem smislu. Gotovo crna nijansa manikira sa crvenim podtonovima daje edgy izgled sa dozom buntovničkog šarma. Rezultat je taman, ali sofisticiran manikir.

Dim siva

Prozirna siva brzo je postala omiljena među dizajnerima zbog svoje suptilne, ali sofisticirane note. Nosili su je modeli na Proenza Schouler reviji za jesen 2024, kao i Elle Faning na Met Gala događaju. A već znamo da, kada neki trend pređe sa piste na crveni tepih, sledeći korak je preplavljivanje društvenih mreža.

Zagasita lavanda

Ova prelepa, zemljano-ljubičasta boja inspirisana je kremastom glinom i priziva osećaj smirenosti. Može biti nezgodna za postizanje savršenog tona, jer neke nijanse lavande mogu izgledati bez sjaja ili previše pigmentisano. Ipak, kvalitetniji brendovi uspevaju da pronađu idealnu ravnotežu sa smešom ružičastih i braon podtonova (hint: Dior Vernis u nijansi Dansante).

Boja vina

Iako volimo da nosimo tamniji manikir tokom čitave godine, posebno rado to činimo u toku hladnijih meseci. Prošle jeseni i zime dominirala je boja Cherry Cola, ali kako se bližimo ovoj jeseni, očekujemo da će boja merloa zavladati. Obe nijanse imaju tamnocrvenu osnovu, ali kod boje vina se podtonovi šljive menjaju sa braon nijansama.

Sirova matcha

Zamenjujemo mlečne tonove bogatijim nijansama zelene. Kao dobar matcha napitak, ova nijansa je istovremeno umirujuća i smela. Obavezno dodajte premaz sjajnog topcoata, kako bi manikir delovao življe.

Espresso

Čokoladno-braon nokti se povlače ove jeseni kako bi napravili mesta za tamniju verziju. Zemljani tonovi espressa pomažu u evociranju osećaja uzemljenja, što je veoma dobrodošlo nakon povratka sa letovanja. Za holografski efekat, nanesite jedan sloj premaza sa diskretnim šljokicama. 

Zagasita narandžasta

Ova nijansa će zasigurno postati izbor za Noć veštica 2024. godine. Razmislite o tamnijoj varijanti breskve iz prolećnih kolekcija – njen topliji ton čini je savršenim prelazom za jesen.

Sjajna crna

Moderna, chic, luksuzna, cool... nastavite spisak. Kada sve druge opcije zakažu, možete računati na ovu pouzdanu nijansu. Za ultra-sjajan završni izgled, posegnite za lakovima koji imaju što bogatiju pigmentaciju.