Boje lakova za nokte koje se povezuju sa prolećem obično podsećaju na pastelne nijanse poput ljubičaste, roze i svetložute. Ali, neočekivani trend manikira ovog proleća - 'nokti od kamena' - bazira se na pomalo neobičnoj nijansi: sivoj.

Pre nego što protestno upitate - Zar nismo imali dovoljno sive ove zime?, znajte da se tzv. kameni manikir ne odnosi na onu tipičnu i nekada previše mračnu sivu boju. Slažemo se da je proleće na prvom mestu povezano sa svežim i svetlim koloritom, ali verujte nam, postoji način da vam ovaj trendi sivi manikir donese dašak luksuza i prefinjenosti u svim prilikama.

Stone nijansa odnosi se na elegantnu kombinaciju plavo-sive boje koja podseća na poliran kamen. Sjajni završetak je must, a oblik noktiju slobodno možete prepustiti vašoj nail artistkinji koja će napraviti najbolji izbor u skladu sa vašom prirodnom nokatnom pločom.

Kameni nokti su ultimativni neutralni manikir koji posebno osvežava tokom proleća. Nijanse lakova za nokte inspirisane kamenom savršena su opcija za sve one koji priželjkuju rafinirani stil poput dominatne junakinje hit-serije Succession, Shiv Roy (Sarah Snook).

Ipak, ako želite manikir po poslednjim trendovima, isprobajte duže oblikovane nokte poput badema. Kada birate sivu boju laka za nokte, potrudite se da ona bude sa suptilnim naznakama plavog ili ljubičastog podtona.

Kako svetlost prelazi preko noktiju, odsjaj hladnih tonova će podići ovaj manikir na nivo vaših omiljenih teksas farmerki za jednostavnan, ali sofisticirani efekat.

Izvor: ELLE/N.K.