Nije iznenađujuće što su devedesete godine još jednom imale uticaj na novi beauty trend koji se razvio, jer ovaj izgled kanališe opušten, grunge, androgini osećaj tog doba. Naime, u 2024. godini, naši obrazi napokon dobijaju pažnju koju zaslužuju. Prvi put nam je na to skrenula pažnju šminkerka Mallory Rosses koja je otkrila da je ovo cikličan trend koji se sigurno vraća.

"Pojam boyfriend blush nije nov. Čula sam za ovaj trend pre nekoliko godina, a stil prisutan u visokoj modi, na pistama, u editorijalima...", kaže ona. Međutim, nova tehnika nanošenja rumenila ovog puta privukla je i pažnju TikToka.

Šta je boyfriend blush?

Estetika se igra mnogo prirodnijim, rumenim izgledom, koncentrišući se na mesta gde bi prirodno došlo do bljeskova ružičaste boje. Replicira efekat rumenih obraza nakon igre ragbija ili pola - odatle potiče i ime ove tehnike. kako je dobilo svoje ime.

"Ako razmišljate o boyfriend blushu, setite se [mladog princa Williama i Harrija]. Da li vidite kako obojica imaju taj rumeni deo ovde [u središtu obraza] i koji ide prema dole [prema vilici]? Izgled je sportski i mladolik", kaže Mallory.

Kako nositi boyfriend blush?

Umesto korišćenja rumenila za oblikovanje i konturisanje, ovaj trend uključuje mnogo manju preciznost. Nanosi se u gotovo trouglastom obliku, počevši od središta lica i šireći se prema gore i van ka vrhu uha, kao i prema van i nadole ka ivici vilice.

Kom obliku lica najviše odgovara?

Boyfriend blush trend funkcioniše na svim oblicima lica, s tim što ga naravno možete prilagoditi svojoj strukturi kostiju i karakteristikama kako biste iskoristili trend na najbolji način. 

Mallory je takođe primetila: "ako imate srcoliki oblik lica, ovaj trend će vam posebno odgovarati." 

 Izvor: ELLE/N.K.