Svetlije večeri i topliji, sunčani dani čak i najtvrdoglavijem pesimisti ulivaju neodoljivu dozu nove energije i inspiracije za promenom. Definitivno je da proleće sa sobom donosi ono nešto zahvaljujući čemu se čini kao da svi kolektivno uzdahnemo od olakšanja. I tako se svežina, polet i radost polako prelivaju na sve aspekte naših života.

U svetu šminke, svaka nova sezona donosi sa sobom poslednje trendove i inspiraciju za eksperimentisanje sa bojama, teksturama i tehnikama.  Bez obzira da li preferirate prirodan izgled ili smele eksperimente sa bojama, nove tendencije će vam pomoći da oživite svoj make up izgled i zračite svežinom i samopouzdanjem tokom prolećnih dana.

U nastavku smo izdvojili četiri najvažnija make up trenda za predstojeći period. Pripremite se da istražite nove nijanse, tehnike i proizvode koji će dodati novu dimenziju vašem prolećnom make up repertoaru!

Crvena renesansa

I dok je clean girl estetika diktirala da usne budu našminkane neutralnim sjajem za usne, za proleće 2024. zaboravljamo na ove tendencije. Nova sezona fokusira se na ponovno buđenje boja - i to crvene, da budemo precizniji. Od jarkocrvenih, preko cherry verzija, pa do onih sa pink tonovima - raznovrsnost crvenih nijansi je očaravajuća. 

Sve osim očiju

Nedavno se u Meksiku tokom press turneje za film "Dune: Drugi deo" Florence Pugh pojavila bez maskare, a njen šminker Alex Babsky look je opisao "super svežim." Možda će vas iznenaditi, ali moramo se složiti. Jednostavnost - osim možda neutralne senke - uparena sa bogato obojenim usnama izgleda elegantno i nenametljivo.

"Ako su oči minimalno našminkane, birajte sjajni ili šimerasti završetak na usnama kako biste stavili fokus na njih", savetuje make up artistkinja Simone Otis. 

Sedamdesete

Imali smo povratak '90-ih, zatim '00-ih, a sada i '70-ih. Pastelne plave, terakotne narandžaste i topli, roze-tonirani smeđi tonovi protezali su se sa modnih pista ovog proleća sve do influenserki i make up ekspertkinja.

Ipak, pitamo se postoji li način da ove boje deluju zrelije? Možemo li se vratiti svetlijim, hrabrijim bojama, a da ne izgubimo eleganciju ili sofisticiranost? Definitivno. "Razmislite o uparivanju hrabrih senki sa neutralnim tonovima", kaže Otis. "Koristite taupe ili bež nijanse u pregibu oka da biste stvorili dubinu i izbalansirali intenzitet plave boje. Blending pomaže u izbegavanju oštrih linija i postizanju besprekornog prelaza između boja."

Mob Wife

Mob wife estetika susreće se sa trendom "latte" šminke ovog proleća. Takav make up je smokey, ali i nežan, te obiluje smeđim, dubokim ljubičastim i toplim, prigušenim crvenim nijansama. Zaboravite na obilje crnog ajlajnera ili sjajnih, visokosjajnih ruževa; ovaj izgled oslanja se na prenošenje tonova koji se koriste na obrazima na oči i usne (i obrnuto).

Zato, odložite svoj crni ajlajner i odaberite proizvode koji se mogu koristiti za stvaranje senke bez ikakvih oštrih linija ili dramatičnih kontrasta. Umesto toga, birajte kremastu konturu, smeđu senku za oči i suptilan ruž koji imitira tonove koji se već nalaze na vašoj koži.

 Izvor: ELLE/N.K.