Svake godine (ili bolje reći sezone), kako modni, tako i beauty svet dobija nove trendove te nadograđuje postojeće, a sve učestalije su upravo mlada generacija Z te pripadnice svetskog jet seta one koje postavljaju tendencije. Ipak, stilovi koji su u vezi sa blistavim i sjajnim tenom nikada ne prestaju da budu aktuelni. U 2023. godini, svi su želeli da postignu efekat "staklene kože", a za proleće 2024. pripremamo se da ovladamo najsvežijom make up tehnikom koja je opčinila TikTok, poznatom kao "pearl skin".

Šta je "biserna koža"?

Kao što ime sugeriše, trend pronalazi inspiraciju iz delikatnog, svetlucavog sjaja bisera, te koristi nijanse šampanjca i boje ostriga. Za razliku od staklene kože, izgleda manje vlažno - umesto toga, on je mekano svilenkast i još nosiviji.

"Kod staklene kože reč je o sjaju, možete reći i da je šminka transparentna", objašnjava Melanie Baresse. "Biserna koža ima mlečniji ton. Takođe je i više strategijska u nanošenju, dok staklena koža teži da bude preko celog lica", dodaje.

Trend biserne kože donosi nežan i suptilan izgled, poput bisernog sjaja na koži. Za postizanje ovog izgleda, ključno je naglasiti prirodni sjaj kože.

Gde se nanosi hajlajter?

Što se tiče nanošenja, "aplikacija je slična konturisanju, ali sa nekim malim promenama",kaže Melanie. "Dok biste tradicionalno stavljali hajlajter duž vrhova jagodica, kod biserne kože vidimo izblendani proizvod na obrazima i duž jagodične kosti, kao i na čelu", ističe Melanie.

Kako nositi "bisernu kožu"?

Prema Zoe Kim Kenealy, ideja je stvoriti iluziju "svakodnevnog, prirodnog sjaja." Najbolje je koristiti nešto poput CC kreme, a zatim dodati malo pudera na T-zoni. Zoe smatra da upotreba bronzera i kremastog rumenila doprinose tom prirodnom sjaju koji težimo.

Fiksator će pomoći da se sve sjedini za prirodniji izgled. Što se tiče proizvoda, influenserka ističe: "ovaj make up stil zahteva zaista dobru i hidriranu podlogu." U nastavku pogledajte kompletni tutorijal za postizanje bisernog izgleda kože.

Izvor: ELLE/N.K.