Zamislite jutro koje je manje naporno jer odmah znate kako da se našminkate tako da šminka svaki put izgleda fantastično. Nekoliko sjajnih trikova može da pomogne - posebno ako niste sigurni kako da svojoj koži date malo dodatnog sjaja. Možda mislite da je odgovor na vaše nedoumice korišćenje mnogo make up proizvoda u smislu pudera i kontura (toliko poznatih ličnosti i Youtube tutorijala za šminkanje će vas navesti na ovo...), ali rešenje za vaše beauty probleme nije više je više, nego manje je više.

U nastavku izdvajamo 7 najboljih make-up trikova za žene 50+ godina (koje će obožavati sve generacije!).

Nanesite metalik krem senku na centar očnih kapaka

Jedan od najboljih – i bezvremenih – saveta za šminkanje očiju u koji se kune ekspert za lepotu Ana Roberts, suosnivačica i glavna urednica Top Trends Guide-a, jeste stavljanje metalik kremastih senki za oči tačno u centar očnih kapaka. „Znam da mnoge zaposlene žene brinu da će im oči izgledati umorno sve vreme, a ovaj alat za šminkanje će učiniti da vaše oči izgledaju svetlije i budnije“, kaže Roberts. „Štaviše, ovaj trik za šminkanje očiju prevazilazi sve godišnje trendove, tako da možete da ga primenite u bilo koje godišnje doba, bilo koji dan i bilo koje vreme. Samo uzmite metalik kremastu senku za oči veličine vrha prsta, a zatim je nanesite na centar očnih kapaka. Možete odabrati svetliju nijansu za dnevni izgled i tamniju za večernji. Kad god vam svetlost udari u kapke, oči će vam se sigurno otvoriti."

Jedno dobro pravilo, ako se pitate koje metalik nijanse da odaberete, jeste da izaberete srebrne ako imate hladnu kožu i zlatne i bakrene ako vam je koža toplija.

Koristite korektor u boji

Klasičan korektor nema višestruku namenu. Naime, da biste prikrili crvene mrlje, promenu boje ili bledilo, korektori i prajmeri ​​u boji biće vam bolji saveznici. „Na primer, zelena može pokriti crvenilo, narandžasta tamne krugove, a breskva plavo/ljubičasti ton na koži. Nanesite malu količinu korektora u boji na ciljano područje i izblendajte ga četkom ili sunđerom pre nanošenja pudera.”

Tightline tehnika

Tightline je tehnika koja uključuje nanošenje ajlajnera na gornju vodenu liniju vaših očiju (napomena: ne na donju vodenu liniju, zbog čega oči mogu izgledati manje). "To može učiniti da vaše trepavice izgledaju punije, a vaše oči otvorenije", kaže Du. „Koristite vodootpornu olovku za oči i nežno je nanesite na gornju vodenu liniju, utiskujući boju u bazu trepavica.”

Uvijač za trepavice

Najbrži način da otvorite umorne oči? Zgrabite svoj pouzdani uvijač za trepavice. „Koristite uvijač za trepavice da ih uvijete i otvorite područje oko očiju“, kaže makeup stručnjakinja. „Držite uvijač na dnu trepavica nekoliko sekundi, a zatim ga lagano otpustite. Ponovite ovaj proces na sredini i na vrhu trepavica da biste napravili uvojak prirodnog izgleda." Možete čak da nabavite zagrejani uvijač ili nakratko (vrlo kratko!) zagrejati svoj fenom da biste trepavicama dodali još više sjaja.

Možemo li zaista 'zaustaviti' proces starenja ili u znatnoj meri preventivno delovati protiv starenja?
Profimedia 

Ocrtajte usne olovkom za usne

Kako starimo, naše usne gube kolagen i može da nam bude teže da odredimo gde ruž treba da počne i da se završi. „Da bi vaše usne izgledale punije, koristite golu olovku za usne da ocrtate usne odmah izvan vaše prirodne linije usana“, predlaže Du. „Zatim, popunite usne ružem koji je slična nijansi olovke (bež je uvek najbolji i najprirodniji izbor).“

Zamenite pudere za kremasto rumenilo

Kremasto rumenilo stvara prirodniji, mladalački sjaj od rumenila u prahu. „Prstima ga nanesite na jabučice na svojim obrazima, blendajući prema slepoočnicama. To će stvoriti rumenilo prirodnog izgleda koje oponaša izgled mladalačke kože."

Ne preskačite prajmer i dobru negu kože

Besprekorna šminka počinje adekvatnom rutinom nege kože. Zreloj koži je potrebno više hidratacije, a glatka koža će omogućiti bilo kojoj šminki da dobro izgleda, da se ne uvuče u pore i fine linije. Nanesite hidratantnu kremu sa hijaluronskom kiselinom, ostavite je da se osuši, zatim nanesite SPF, te sačekajte da se osuši pre nego što počnete da nanosite prajmer. Odličan prajmer priprema vašu kožu za podlogu, tako što pruža barijeru koja zamagljuje bore i štitii kožu od uvlačenja šminke. Nikad puder ne nanosite direktno na kožu bez podloge!