U beauty svetu, kao i u modnom, poslednjih sezona definitvno je zavladao princip "manje je više". Ovo pravilo preslikalo se i na manikir: bilo da su u pitanju kratki, mlečno-beli nokti viđeni na Chanel cruise reviji za 2024. godinu ili dugi ovalni nokti koje najbolje promoviše IT devojka Hailey Bieber.

Međutim, uvek smo "žedni" novih ideja i svežih trendova, a ovoga puta, najlepši primer manikira za 2024. pronašli smo kod Jennifer Lopez. Njen najnoviji manikir ističe prirodnost uz blistavi dodatak. Ovaj izgled ima sjajan efekat zahvaljujući svetlucavim česticama laka koje hvataju svetlost. Tom Bachik, manikirka Jennifer Lopez, nazvala je ovaj stil "praznični svetlucavi sjaj", a mi smo i dalje upravo u takvom raspoloženju! 

Tzv. baletanka oblik noktiju takođe je jedan od mikrotrendova u beauty svetu, koji je posebno primećen na gala svečanostima poput filmskih festivala, ali i nedavno održanog Golden Globes. Dobio je ime zbog toga što ima isti oblik kao tradicionalne baletenke: ravne na vrhovima, ovalne sa strane. Luksuzan, a istovremeno diskretan, savršeno se uklapa u estetiku tihog luksuza.

Ključ za postizanje ovakvog manikira je odabrati prirodnu, ali visokosjajnu boju laka za nokte i voditi računa o zanokticama i rukama tako da uvek izgledaju besprekorno. Rezultat je suptilni manikir koji na prvi pogled ne izgleda suviše upečatljivo, već dovoljno diskretno za zimski period koji nam predstoji.

Najlepši neutralni nokti za zimu 2024 prema Jennifer Lopez
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia