Dolaskom šeste sezone megapopularne Netflix serije The Crown, vratili smo se u eru 90-ih kada je princeza Diana bila jedna od omiljenijih članica britanske kraljevske porodice. Lady Di je decenijama ostala upamćena kao modna ikona koja je prkosila pravilima kraljevske porodice i oduševljavala svet svojim smislom za modu.

U šestoj sezoni serije možemo videti princezu Dianu, koju sjajno igra Elizabeth Debicki, sa besprekornim francuskim manikirom, bilo da je na odmoru na jugu Francuske sa Dodijem Fayedom ili kod kuće sa sinovima u Londonu.

Postoji razlog za to: princeza Diana je zaista volela da nosi klasični francuski manikir, kao što su mnoge žene činile devedesetih - deceniji u kojoj je ovaj uredni način lakiranja noktiju postao popularan. Dianin klasični manikir savršeno je odgovarao svakom outfitu i izgledao je podjednako glamurozno u svim prilikama, ali takođe je bio dovoljno suptilan za sve dnevne obaveze koje je imala kao članica kraljevske porodice.

Francuski manikir koji je nosila princeza Diana se ponovo nosi
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Francuski manikir je bio, i još uvek jeste, jednostavan način da se uverite da vaši nokti izgledaju zaista dobro“, slaže se manikerka Julia Diogo. „To je neutralan izgled koji osigurava da nokti izgledaju otmeno i chic."

Nakon što je izašao iz mode posle 90-ih, stil se vratio pre nekoliko godina i sada je toliko popularan da su Google pretrage porasle za 2.400 procenata samo ove godine. Danas se trendovi protežu do unapređenih varijanti originalnih ružičastih i belih tonova koje je princeza Di toliko volela, eksperimentišući umesto toga sa različitim bojama, teksturama...

Mislim da smo tokom godina zapravo uspeli da unapredimo francuski manikir“, kaže Diogo. „Tako mi je drago što se vratio! Francuski manikir je bezvremenski i ide uz sve.“

Francuski manikir koji je nosila princeza Diana se ponovo nosi
DAVID HARTLEY / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Postoje načini da se uverite da francuski manikir izgleda kraljevski i prefinjeno, a ne prevaziđeno i jeftin: "Tanak vrh je bolji od debelog, a odabir prave bazne nijanse prema tonu kože je takođe veoma važan", kaže ona. „Obično nanosim još jedan sloj baze preko belog vrha kako bih malo smanjila belinu – to stvara prirodniji izgled.“

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.