Dovoljan je pogled na pistu i društvene mreže kako bismo zaključili da je jeans nezaobilazni trend, te da su se tako farmerke u velikom stilu vratile na modnu scenu. Posebno je zanimljiv model koji se opisuje zanimljivim pojmom 'Horseshoe'. Jedan od brendova koji su trend farmerki u obliku potkovice i vinuli u modu je Citizens of Humanity iz Los Angelesa.

Citizens-of-Humanity-trendi-traperice.jpeg
Citizend of Humanity 

'Horseshoe' su dobile ime po zakrivljenom obliku nogavica. Krojene su tako da na prvi pogled privlače ležernim modnim stilom, a dolaze u zanimljivim nijansama koji ih čine svestranim. Ovaj super trendi model je skulpturalniji od vrećastog modela jeansa, jer se ova neobična silueta širi od boka, a sužava oko gležnjeva, čime je i postignut prepoznatljiv oblik.

profimedia-0786868012.jpg
Bertrand Gilles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Luksuzni modni brend Alaïa oduševio je ovim modelom na pisti, a kako ga nositi pokazale su neke od slavnih trendseterki među kojima je i Rosie Huntington-Whiteley - i to u monohromatskom quiet luxury outfitu sa crnom rolkom.

Rosie-Huntington-Whiteley.jpeg
Instagram 

Odlično se nose uz visoke potpetice, špic modele čizama, ali i trendi gležnjače, u casual kombinacijama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.