I na sreću svih žena koje nemaju vremena, 53-godišnja američka modna ikona zna podosta lekcija koje se mogu podeliti, i izvesti za manje od 10 minuta.

Nakon umivanja lica, ona dopunjuje svoju kožu sa serumom koji aktivira mladalački izgled. Hladnim gelom ručno masira predeo oko očiju, te ovim hlađenjem sprečava stvaranje vreća i tamnih kolutova. Nakon što hidratantnu kremu sa SPF faktorom nežno utrlja na lice, njen ten je spreman da bude poboljšan.

"Kada sam počela s modelingom, nisam znala ništa o šminki i nezi kože", kaže Cindy.

"Moj prvi posao u modelingu je bio 'našminkaj se sama'. Otišla sam i kupila podlogu i maskaru. Snimanje je bilo sa Iman i Dianne deWitt. Njih dve su imale obezbeđenu šminku te se sećam da sam stajala pred ogledalom, pokušavajući da oponašam ono što one rade." 

(Za savršen dekolte: Zategnute opuštene grudi u 2 koraka)

Posmatrajući rad šminkera, Cindy je savladala umetnost onoga što ona naziva "basic šminka", koja daje maksimalne rezultate uz minimalan napor.

Prema rečima supermodela, ako želite da imate svoju dnevnu rutinu, najbolje je skoncentrisati se na one male stvari poput naglašenih obrva ili dobre maskare. Za dodatno pokrivanje hiperpigmentacije koristi korektor.

"Kako starim, nisam veliki obožavalac pudera zato što ima tendenciju da se zavuče u tanke linije i bore", kaže ona.

Svoje obrve obavezno uređuje četkanjem i iscrtavanjem svojih punih lukova, Cindy napominje da je večno olakšana što nije prihvatila trend tankih obrva 90-ih, koji je išao do tačke bez povratka. "Hvala Bogu što nisam preterala sa obrvama kada sam bila mlada i što još uvek imam dobre obrve", kaže ona.

To znanje je prenela i na svoju ćerku Kaiu.

Za konturisanje očiju koristi paletu senki u zemljano smeđim nijansama.

"Ovo je mala stara škola", objašnjava ona.

Smatra da malo jačom nijansom možete prirodnim putem da "podignete" kapak. Završavajući oči sa nekoliko premaza maskarom, Cindy potom oblikuje svoje jagodice.

"Još jedna stvar koja mi je došla s godinama je želja da koristim kremastiju završnu obradu, pre nego suvu", objašnjava ona.

Takođe za puniji izgled usni, Cindy preferira nude nijanse ruža od ružičastog sjaja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/