Danska nutricionistkinja i direktorka biotehnološke kompanije, Suzy Wengel osmislila je popularnu dijetu, koja se pokazala toliko efikasnom i lakom, da je njen plan ishrane nazvan najlakšom dijetom na svetu. Ceo princip dijete izložila je na stranicama knjige „The Scandi Sense Diet“.

Kakva je ovo dijeta i zašto je ona tako jednostavna?

Jednostavna je zato što ne morate da računate kalorije, razmišljate o odnosu belančevina, masti i uglenih hidrata i odmeravate porcije po složenim sistemima.

Osnovno pravilo je da svaki obrok treba da se sastoji 4 vrste namirnica, koje se mere šakom: 1 šaka belančevina + 1 šaka ugljenih hidrata + 2 šake povrća + 1 supena kašika masnoće.

Otkrivamo: Šta to Halle Berry radi u šestoj deceniji da bi izgledala kao da ima 30!

Nije potrebno da brojite kalorije i merite porcije, što zaista može da predstvalja problem kada mnogo radite ili ste na putovanju.

Suzy je prilagodila ovu dijetu sopstvenim potrebama i evo šta kaže:

"Ukoliko držite dijetu koja za vas nije dobra, možete zaista gubiti na težini, ali se nećete osećati dobro: pokvariće vam se ten, kvalitet kose, imaćete glavobolju.

Kada sam rodila drugo dete, naglo sam se ugojila i nikako nisam mogla da oslabim. Imala sam skoro 100 kilograma, što je zaista mnogo, priznaćete. Pokušavajući da oslabim, isprobala sam desetine dijeta. Dodatni problem je bio što sam triput uspevala da skinem po 20-25 kg, ali bih se redovno posle par meseci ugojila još više.

6 namirnica koje smanjuju nadutost i višak kilograma

Shvatila sam da stroga ograničenja izazivaju prejedanje i napravila sopstveni plan ishrane. Za 10 meseci sam izgubila skoro 40 kg. Sada imam 60 kg i tu težinu održavam već šest godina.”

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/