Prema autoru originalnog programa,Limun dijeta čisti organizam od toksina nakupljenih tokom godina, vraća vitalnost i podiže nivo energije.

Međutim, ljudsko telo poseduje prirodne mehanizme putem kojih se rešava štetnih stvari, a glavni organ koji neprestano obavlja taj zadatak je jetra.

Strogi dijetni režim namenjen je prvenstveno pročišćavanju organizma pa ga nije preporučljivo sprovoditi duže od nekoliko dana. Zbog minimalnog energetskog unosa (limun i javorov sirup) neminovno dolazi do brzog gubitka kilograma, zbog čega je program počeo da se primenjuje kao dijeta za mršavljenje.

Iako smanjenje telesne mase nastupa naglo, to je uglavnom posledica eliminacije tečnosti iz organizma, a ne gubitka masnog tkiva.

Limun dijeta je detoksikacijski program koji je još 40-ih godina prošlog veka osmislio Stenli Burogs, pod nazivom "The Master Cleanser", a današnja verzija objavljena je 1976. godine.

Dijeta se zasniva na napitku od limuna s dodatkom javorovog sirupa i kajenskog bibera, odnosno čili papričice, koji se pije do 12 čaša dnevno, a sva druga hrana se izbegava. 

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/