Svi želimo da imamo lep osmeh, i što belje, ali na prvom mestu zdrave zube. Stoga, evo četiri najdelotvornija recepta koja će vam omogućiti da postignete i održite bele zube i zavodljiv osmeh.

Kokosovo ulje

Osim što će vaši zubi biti nekoliko nijansi belji, redovno korišćenje kokosovog ulja ojačaće i gleđ, što retko koji izbeljivač za zube može da postigne. Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja s 2 kašičice sode bikarbone i smesu sipajte u staklenu teglicu. Za minty ukus dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od nane. Podsećamo vas i da je kokosovo ulje odlično za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom kozmetičkom opremom u kupatilu.

Aktivni ugalj

Medicinski ugalj popularan je izbor za prirodno izbeljivanje zuba, prvenstveno zato što je pogodan i za osetljive zube i desni. Vrlo je delotvoran u uklanjanju mrlja na zubima dugogodišnjih pušača. Zbog blage abrazivnosti preporučuje se što nežnije utrljavanje, kako ne biste slučajno oštetili zubnu gleđ. 

Kurkuma

U otklanjaju žutih i smeđih naslaga najdelotvornijom se smatra kurkuma. Pomešajte 4 kašičice kurkume s 2 kašičice sode bikarbone i 2 kašičice kokosovog ulja, dok smesa ne dobije jednoličnu teksturu i koristite redovno, umesto paste za zube.

Soda bikarbona i limun

Smesu od kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi limuna držite na zubima tokom 1 minuta i potom temeljno isperite usnu duplju. Iako ukus sode bikarbone možda nije najprijatniji, njena delotvornost u izbeljivanju zuba je neupitna. Ipak, nemojte se zaneti i smesu koristite najviše 3 puta mesečno kako ne biste oštetili zubnu gleđ.

Izvor: elle.hr