Esthederm je brend francuske kompanije NAOS, koja nam je podarila i brend Bioderma posvećen zdravlju kože. Esthederm se, pre svega, brine o očuvanju lepote.

Najvažniji principi ekobiološkog principa, koji NAOS praktikuje od 1978. godine za sve svoje brendove, jeste pristup koži kao živom ekosistemu čiji se mikrobiom poštuje, ali i kao dinamičnom sistemu u stalnoj promeni i interakciji sa okolinom.

Koža se ne sme preterano tretirati – smatra NAOS - treba joj pomoži da sačuva funkcionalni balans nudeći joj minimalnu količinu aktivnih supstanci u optimalnim dozama. Cilj nege je da koža nauči da koristi vlastite resurse i dostigne svoj maksimalni potencijal.

U Esthederm formule ugrađeni su važni naučni patenti i tehnološke inovacije:

CELLULAR WATER je zaštićeni NAOS patent, Inspirisan intersticijskom vodom, prirodno prisutnom u koži, vitalnom suspstancom života. Celularna, ili “ćelijska voda”, u potpunosti imitira pH vrednost i sastav intersticijske, pa se savršeno spaja sa kožom, pomaže optimalnom radu ćelijskog metabolizma i, konačno, čuva njenu mladolikost. Umesto vode, u svim Esthederm preparatima je celularna voda.

“TIME CONTROL” SISTEM za prevenciju hronološkog starenja je jedinstvena kombinacija kreatina i antioksidanata koja čuva energetski balans ćelija i smanjuje oštećenja koja nanose superoksidi - slobodni radikali. Ovim se usporava biološko (hronološko) starenje i čuva energetska efikastnost mladih ćelija.

LIFT & REPAIR TECHNOLOGY za korekciju znakova starenja putem povećanja proizvodnje važnih proteina - kolagena (koji učvršćuje kožu) i elastina (koji joj daje elastičnost) i bolju organizaciju kolagenih vlakana i koja povećava njihovu funkcionalnost za gušću, čvršću kožu. Aktivni sastojci su centela (cenetlla asiatica) i biomimetički – glikooligopeptidi.

GLOBAL CELLULAR PROTECTION za inovativan pristup zaštiti od sunca. Esthederm nam pomaže da uživamo u blagodetima sunca tako što pomaže koži da se adaptira na sunčevu svetlost i stimuliše prirodnu odbrambenu snagu ćelija. Sunce na kožu deluje trojako, a Esthederm je uključio tri mehanizma odbrane u svoje preparate: antiinflamatorne koji smanjuju mogućnost opekotina, zaštitu ćelijskog genetskog materijala (DNK) i podsticaj obnovi proteina kože za manje znakova starenja.

OSMOCLEAN za rebalans ekosistema kože je patent koji čuva mikrobiom kože prilikom čiđćenja. Prirodni zaštitni mehanizmi kože se aktiviraju stvarajući antiseptike koji eleminišu patogenu floru (nepoželjne bakterije) – čuvajući one koji su od suštinske važnosti za zdravlje kože.

Esthederm je od ovog proleća dostupan u odabranim apotekama i u MET+ ponudi na Vračaru.