Ako nas je prethodna godina nečemu naučila, u pogledu beauty industrije, to je da prirodan izgled skoro nije izgledao privlačnije.

Prirodna lepota je u poslednje vreme sve popularnija, a bezbroj poznatih ličnosti bez pardola hvali svoju prirodnu kožu i kosu na mrežama. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će trend prirodnog izgleda doći i do noktiju, a sada svi hvale manikir pod nazivom 'My Nails But Better' (moji nokti ali bolji), čak se već koristi i skraćenica MNBB.

U nastavku vam donosimo sve što treba da znate o ovom vrućem prolećnom trendu noktiju.

Sve je počelo na Met Gali 2022. kada je Hailey Bieber uz belu satensku haljinu nosila glazed donut manikir. U to vreme svet nije znao da će njen prozirni manikir biti toliko popularan u salonima. Bio je to prirodan odgovor na prethodne trendove koji su zahtevali intenzivan manikir za nokte, prošaran krupnim šljokicama ili preteranim dizajnom. 

"MLEČNI" MANIKIR HEJLI BIBER JE HIT NA MREŽAMA: Trendseterke ga obožavaju, a ovako nešto možete uraditi i same TikTok/connie.wi

Svet post-glazed manikira sada uključuje niz lakova za nokte koji imaju za cilj da poboljšaju prirodne nokte dok dodaju nešto posebno njihovom izgledu.

Održavanje MNBB manikira

Manikir „moji nokti, ali bolji“ je prilično lak za održavanje i ide praktično uz sve. S obzirom na to da trend oponaša prirodne nokte, manikir ima tendenciju da dobro raste i ne pokazuje veliku razliku između boje laka za nokte i boje prirodnog nokta u blizini zanoktice. Što se tiče kombinovanja sa garderobom, ovaj manikir se dobro slaže sa različitim estetikama, zbog čega je toliko i rasprostranjen.

Postoji i trend koji se zove 'hiperrealistični nokti', koji je, kao što ime kaže, kao superrealistična verzija francuskog manikira. Ako želite prefinjeniju verziju, možete se odlučiti za francuski manikir u boji vanile.

Ako ne volite ružičasti ili francuski manikir, možete isprobati i trend 'lip gloss' noktiju, koji uključuje lak za nokte u nude boji sa sjajnom završnicom. A ako ništa drugo ne uspe, uvek možete ispolirati nokte i naneti završni sloj kako biste dodali mnogo sjaja.