Kao što sigurno znate, pesto sos je zvezda specijaliteta italijanske kuhinje. Ovaj fenomenalni sos na bazi bosiljka osvežavajućeg je ukusa i koristi se u bezbroj varijacija u pripremi hrane, kojoj uvek da poseban šmek.
Potrebni sastojci:
Jedna šolja svežeg bosiljka, što više usitnjenog
Dve trećine šolje usitnjenih pinjola (možete zameniti i bademom ili indijskim orahom)
3 supene kašike rendanog parmezana
2 čena usitnjenog belog luka
1 kafena kašika limunovog soka
Malo peršuna
Maslinovo ulje
Morska so
Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender i dobro ih sjedinite. Pazite na količinu maslinovog ulja - ono će odrediti gustinu pesto sosa. Svakako, pesto sos ne sme da bude suv, ali pazite i da ne preterate sa maslinovim uljem kako ne bi bio suviše redak.
Pesto sos u teglici možete da čuvate do 4 dana u frižideru, a za duži period je potrebno da ga zamrznete.
Prijatno!
Izvor: stil.rs
10 NAJBOLJIH ANTI-AGE NAMIRNICA KOJE BOOSTUJU KOLAGEN: Nakon 40. godine pojačajte njihov unos za mlađu i čvršću kožu
ŠTA JE ZAPRAVO LOŠE U ČESTOJ KUPOVINI NOVE ODEĆE? Black Friday je pravo vreme da preispitate šta kupujete i koga pratite
TRIKOVI UZ KOJE ĆE FRIZURA NAKON FENIRANJA TRAJATI DUŽE: Sačuvajte volumen i gustinu kose i po nekoliko dana
NOVA ZARA HAIR KOLEKCIJA ĆE VAS OČARATI: Glitter In Gold donosi proizvode za pozlaćenu kosu tokom praznika
DA LI SE VAŠA LJUBAV GASI? Ovo su 3 faze koje parovi prolaze pred kraj veze ili braka