Sastojci:
300 g sitnog neslanog sira ili rikote
250 g šećera
3 jaja
250 g brašna
50 ml. mleka
1 kesica praška za pecivo (10 g)
dve šake suvog grožđa
Priprema:
Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.
Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.
Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.
Izvor: Stil.rs
10 NAJBOLJIH ANTI-AGE NAMIRNICA KOJE BOOSTUJU KOLAGEN: Nakon 40. godine pojačajte njihov unos za mlađu i čvršću kožu
ŠTA JE ZAPRAVO LOŠE U ČESTOJ KUPOVINI NOVE ODEĆE? Black Friday je pravo vreme da preispitate šta kupujete i koga pratite
TRIKOVI UZ KOJE ĆE FRIZURA NAKON FENIRANJA TRAJATI DUŽE: Sačuvajte volumen i gustinu kose i po nekoliko dana
NOVA ZARA HAIR KOLEKCIJA ĆE VAS OČARATI: Glitter In Gold donosi proizvode za pozlaćenu kosu tokom praznika
DA LI SE VAŠA LJUBAV GASI? Ovo su 3 faze koje parovi prolaze pred kraj veze ili braka