U oktobru je navršena jedna godina od postojanja pokreta #MeToo, koji je prodrmao čitav Holivud i skinuo veo tišine sa brojnih slučajeva seksualnog zlostavljanja u različitim društvenim oblastima. Međutim, čini se da nisu sve žene iz oblasti kinematografije u saglasnosti sa tvrdnjama ovog pokreta. 

Poslednja koja je javno progovorila o tome je Pamela Anderson, glumica i model magazina Playboy, poznata po ulozi u kultnoj seriji iz devedesetih, "Baywatch".

"Smatram da ovaj talas feminizama može da ode predaleko", izjavila pedesetjednogodišnja glumica u australijskoj televizijskoj emisiji 60 minuta.

"Feministkinja sam, ali mislim da je ovaj treći talas feminizma veoma dosadan i paralizuje muškarce", dodaje Pamela.

Iako je glumica svesna svih potencijalnih kontroverzi koje njene izjave i kritike mogu da izazovu, Andersonova bira da izrazi svoj jasan stav o tome da je pokret #MeToo ipak "previše" za nju. 

"Žao mi je, i verovatno će me ubiti što sam ovo izjavila, ali mene je majka učila da ne idem u hotel sa strancem, a sasvim druga stvar je da me neko nakon poslovnog sastanka sačeka u toaletu sa bejzbol palicom", ističe Pamela, misleći se na američkog producenta optuženog za silovanje, Harvey Wainstaina.

"Neke stvari su jednostavno zdrav razum", navodi Pamela za El Pais. 

Između ostalog, još jedna od stvari koje je otkrila u programu jeste da je jednom prilikom bila "unajmljena" da prisustvuje rođendanu Donalda Trumpa. Iako se Andersonova ne seća tačno svih detalja tog događaja, ona ipak tvrdi da je prethodnih godina bilo uobičajeno da se Plejbojevim zečicama plati 500 dolara da bi prisustvovale raznim događajima, i da je upravo na taj način i upoznala sadašnjeg predsednika SAD-a, Donalda Trumpa.

Prema izjavi glumice, ovo je bio jedini put da je ukrstila puteve saaktuelnim američkim predsednikom, ali ipak navodi da je poslala pismo njegovoj supruzi, Melaniji Trump, gde joj je skrenula pažnju da ne nosi kožne kapute jer "sviđalo se to njoj ili ne, prva dama mora biti modna ikona". 

 U vezi sa tim što je smatraju seks simbolom, ona navodi da joj to ne smeta.

"Sve žene žele da se osete privlačnima. Ja sebe nikad nisam smatrala lepoticom. Uvek sam smatrala sebe slatkom, čak malo i smešnom. (...) Bilo bi gore da me ne smatraju seks simbolom", komentariše uz smeh. 

Izvor: Stil.rs