Novom serijom slika Lidija Delić istražuje mesta svakodnevice, predmete koji je nastanjuju i sredinu koja je okružuje. Prikazom dnevnih rutina koje se odvijaju unutar teritorije ostrva na kom je boravila ograničeno vreme, umetnica usmerava pogled ka vegetaciji, vizurama i narativima koji će uskoro biti izgubljeni. 

U prostoru galerije Eugster || Belgrade biće prikazana serija pet diptiha velikog formata. Umetnica uopštava akcentovanje rutinskog, običnog i životnog - međutim njenu predstavu ordinarnog odlikuje specifičan senzibilitet koji Lidija Delić dugo neguje u svojoj praksi. Uobičajene stvari: hrana, krevet, stolica, prozor, pa čak i skriveni autoportret umetnice koja živi na ostrvu, gde je nečije svakodnevno zapravo tuđe posebno, uvode nas u nežan sudar svetova; u prostore izolacije i prostore istraživanja, prostore uma i osećanja. Kroz veliki format, fluorescentne tonove i dojam praznine koji gotovo da uhodi, posmatrač ulazi u trenutak koji zaista jeste sačuvan, koji zapravo traje.

Izložba počinje 2. juna 2021. godine u galeriji Eugster || Belgrade sa otvaranjem u 18h. 

Izložba ''Ako budeš imao sreće, više neće biti snova'' Lidije Delić uvodi nas u nežan sudar svetova
Foto: Nikola Ilić (Tripodstudio) / Styling: Ivana Vujević 

Lidija Delić (1986, Nikšić) živi i radi u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2010), a doktorske studije završila na višemedijskoj umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (2015). Od 2012. godine aktivno radi kao članica i organizatorka Umetničkog prostora U10. Dobitnica je nagrade za crtež aukcijske kuće Gioielli di Carta iz Rima (2010). Njen rad se nalazi u privatnim i javnim kolekcijama, kao što su: kolekcija ING banke u Amsterdamu, zbirka Savremene galerije Zrenjanin, zbirka Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka, Kolekcija crteža Akademije umetnosti Novi Sad, itd. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, uključujući samostalne: Too Soon, Too Late, Manifesto Beograd (2020), Harald Zeman: Grandfather: A Pioneer Like Us, poster serije, Švajcarski institut u Njujorku (2019), The West Island, Dom omladine Beograda (2018), Sunset Journeys, Circuloquadro u Milanu (2017) i grupne (sa Umetničkim kolektivom U10): PARALLEL VIENNA 2015, Alte Post u Beču (2015) i Umetnički sajam LISTE u Bazelu (2015). Predstavljala je Srbiju na 18. Međunarodnom bijenalu mladih umetnika Evrope i Mediterana (BJCEM), u Tirani, 2017. godine. Bila je finalistkinja nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2017. godinu, a 2018. godine je izlagala na 57. Oktobarskom salonu u Beogradu. Od marta do jula 2019. godine je bila na rezidencijalnom programu u Njujorku, u organizaciji Balkan Projects i Švajcarskog instituta u Njujorku. Od 2021. godine je zaposlena na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta.