Za Whitney Houston, nije bilo pitanje da li će postati superzvezda, već kada. Njena majka, Cissy, bila je moćna gospel pevačica, išla je na turneju sa Elvisom Presleyem, te pevala backup za ploče Arethe Franklin.

Rođena 9. avgusta 1963. godine, Whitney Houston je u mladosti preslušavala ploče Chaka Khan i pevala u horu Baptističke crkve New Hope u Nevarku, gde je Cissy bila muzički direktor. Priče o tinejdžerki sa glasom anđela koji se proteže kroz oktavu, vrlo brzo su se proširile gradom. 

Sve njene pesme su evergreenovi, a filmovi najgledaniji i najplaćeniji u vremenu u kom su se prikazivali. Svojim nesvakidašnjim imidžom isticala se i u svetu mode.

Diva bi danas proslavila 59. rođendan, a u to ime danas donosimo plejlistu naših omiljenih pesama Whitney Houston.

10. How Will I Know

Jedna od najneverovatnijih stvari o popu osamdesetih je ta što su neki od najvećih hitova decenije objavljeni tek kao četvrti, peti, šesti ili sedmi singl sa albuma. How Will I Know jedan je od najpoznatijih pop hitova Whitney Houston, a pitanju je peti singl sa njenog debi albuma, a posebno je interesantno što je glavni radijski hit postao godinu dana nakon što je ploča izašla. 

9. Run To You

Od četiri pesme Whitney Houston koje su bile soundtrack filma The Bodyguard, ova je najmanje poznata, ali i dalje obožavana od strane najvernijih fanova.

8.  I'm Your Baby Tonight

Naslovna numera i glavni singl sa njenog trećeg albuma je elegantan i sa stilom, premošćujući jaz između pevačičinih ranih dance pop hitova i zrelijeg tona njenog kasnijeg opusa. 

7. One Moment In Time

Virtuozni vokalni talenat Whitney Houston dugo je upoređivan sa snagom sportista rođenih pod srećnom zvezdom, tako da ima smisla da je jedan njen hit poslužio kao himna Letnjih olimpijskih igara 1988. One Moment In Time jedan je od trijumfalnih vrhunaca u njenoj karijeri. 

6. The Star Spangled Banner

Whitneyino izvođenje pesme The Star Spangled Banner mnogi smatraju konačnom verzijom nacionalne himne. Objavljena je kao humanitarni sing i odmah bila na vrhu pop top-lista. 

5. All The Man That I Need

Nisu sve ljubavi srećne, ali ova jeste. Ukoliko želite da je privučete u svoj život, nema bolje, lepše i snažnije pesme od ove.

4. I Have Nothing

Njen treći singl iz The Bodyguard filma je jedan je od najslušanijih - balada sa visokim tonovima daje dovoljno prostora da pokaže punu raskoš svog neverovatnog glasa.

3. I Wanna Dance With Somebody

I Wanna Dance With Somebody je dance-pop remek-delo. Euforična fraza decenijama je himna klubova, a zrači poletom osamdesetih godina. 

2. The Greatest Love of All

Ovaj hit je izraz monumentalnog samopouzdanja pred velikim životnim nedaćama. Neki su je protumačili kao himnu egocentrične japi kulture, ali većina ljudi je prihvata kao iskrenu poruku o samoprihvatanju.

1. I Will Always Love You

Šta reći o pesmi koja je prevazišla vreme, trendove i ljude. Njena obrada prelepe balade koju je prvobitno otpevala Doly Parton, jedna je od najprodavanijih svih vremena, a njeno izvođenje pomerilo bi i one koji sa emocijama nisu ''na ti''.