Subjektivni osećaj: ove nedelje su se smenila 4 godišnja doba (not in a good way), i sada samo želimo jedan osunčan prolećni vikend. Za razliku od dosadašnjih vikend šetnji, ove nedelje uvodimo “vikend dan” u Beogradu, te je ova subota naš show time od jutra do sitnih večernjih sati (note to file: ovog petka preskočite afterwork drink).

Subotu započinjemo posetom Marketu drugačije mode kojem se radujemo još od njegove najave u januaru! Ovaj market je poseban po tome što je posvećen održivim brendovima, starim zanatima i što nudi prostor za razgovor, informisanje i druženje u formi panela u društvu nama omiljenih devojki, Dunje Jovanović, Nataše Gligorijević, Ive Parađanin, i mnogih drugih koje jedva čekamo da upoznamo! Događaj u saradnju sa partnerskim organizacijama ogranizuju sjajne žene iz socijalnog preduzeća Women on the way, čiji rad pratimo sa velikom pažnjom i posebnom ljubavlju od samog početka.

Ukoliko ste imali priliku da vidite najavu predstave “Kontinet Balkan” onda vam je jasno zašto ovu subotu veče žurimo u Bitef teatar na premijeru! Kratak opis predstave glasi: “O Englezima i Balkanu i o tome kako su uspeli da nam realnost stvore iz svoje književnosti o nama...dajdžestovana pop lektira za treći srednje predrasudske” . Osim obrade kulturoloških fenomena kroz obradu 4 književna dela, očekujemo i sjajan scenski doživljaj koji nam obećava reditelj Nenad Todorović, te ističe da ova predstava može duboko povrediti ili nasmejati gledaoce (nadamo se drugom ishodu).

I ovog vikenda religiozno ne preskačemo posetu plesnom podijumu, posebno jer je u gradu Keskse igranka. Plesni podijum se otvara u 22h, a Keskse nam kaže – do jutra, te da bi bilo lepo da svratimo (note to file: ne brinite, ovu nedelju je apsolutno dozvoljeno + opravdano provesti u krevetu).

 Do sledeće vikend šetnje...