Od Daljina, pa do danas rodila sam život i videla smrt. Taj Početak i taj Kraj glavne su okosnice moje Ljubavi zbog koje prosipam dušu kroz deset pesama.

Moja Ljubav je, kao i sve ljubavi, prolazila kroz razne faze. Na početku, Ljubav je bila Sama. Suočena sam Krajem i sa smrću koja mi je odnela najveći životni oslonac u večnost - mog tatu. Pitala sam se gde je sad i otvoreno priznala da bez njega ne znam šta da radim. Brojala sam i beležila taktove svoje usamljenosti, ali i u tim trenucima morala sam da naučim da postanem i ostanem svoja, svoja jedina ratnica, stanica i smernica.

Bojana Vunturisevic SAMA _page-0004.jpg
Jelena Janković 

Bojana Vunturisevic SAMA _page-0006.jpg
Jelena Janković 

Život je dalje tekao, pa i Ljubav sa njim. Od koncepta Sama stigla sam do Madrina perioda koji obeležava borba za moja autorska i izvođačka prava. Između sudskih parnica, druženja sa advokatima i poseta Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, pisala sam pesme i tada su nastale Madrina, Ramba, Money i Care. Upala sam u hustle mood. Trebale su mi pare kojima bih kupila slobodu i pravdu. I sve sam to pokupovala, nešto je bilo na sniženju.

Bojana Vunturisevic SAMA _page-0009.jpg
Jelena Janković 

Bojana Vunturisevic SAMA _page-0010.jpg
Jelena Janković 

Onda sam nekog ponedeljka u septembru 2019. godine otišla u studio kod Slobodana. Samo je pritisnuo space na tastaturi i Beti je počela da peva Počnimo ljubav ispočetka. Potpuno nesvesni težine zadatka koji smo sami sebi postavili, napisali smo savremenu verziju ovog jugoslovenskog klasika.

Ljubav ispočetka naše generacije, o našoj svakodnevnici i problemima, o želji da sve izbrišemo i krenemo od nule.

Nikad brže pesmu napisali nismo. Jedna nam nije bila dovoljna, pa smo onda odmah sutradan napisali i Svemirsku ljubav zahvaljujući kojoj je album dobio krajnje ime - Ljubav.

Sve je Ljubav i Ljubav je svuda. Ljubav je prema partneru, prema detetu, prema roditelju, prema porodici i prijateljima. Ljubav je borba. Ljubav je i samoća. Ako postoji i tada, znači da je istinski nosiš u sebi, a ja sam kroz ovaj proces saznala da je imam i u beznađu, da je imam uvek.

Bojana Vunturisevic SAMA _page-0011.jpg
Jelena Janković 

U nedelji kada izlazi album, Ognjenka Lakićević izgovorila je dve reči i njima najtačnije definisala moje osećanje povodom albuma - neprijantna bliskost. Da, sa svojom publikom u subotu ulazim u tu "neprijatnu" bliskost. Zajedno ćemo proći kroz razne faze. Biće teških reči, emocija i stanja, ali iz svega toga ćemo izaći kao jači, bolji i svesniji ljudi.

Samo Ljubav.

Fotografija: Jelena Janković
Kostim: Olja Marković 
Šminka: Marija Stošić