Vikend nije (zvanično) ni počeo, ali mi smo već na produženom vikendu i naredna dva dana planiramo da se restartujemo i skupimo dovoljno energije za produženu šetnju sledeće nedelje (već od srede!). Ovog vikenda malo usporavamo tempo i vodimo vas u laganu šetnju Beogradom.

Petak započinjemo nepogrešivo – za šankom. April bar ima jedan od najboljih šankova za naslanjanje (umetnost koju veoma cenimo, hvala Ognjenka), prostor je mali, topao, a izbor pića nas zadržava i duže od planiranog afterwork-a..

Još od otvaranja letnje terase Kolarca (pre koju godinu) obožavamo koncept i sadržaj koji nudi Kolarčev Art bioskop. Repertoar je fenomenalan i često nas dovodi u dilemu, ali ovog puta znamo tačno po šta smo došli, u Kolarcu se naredna 4 dana u večernjem terminu prikazuje Trougao tuge. Isitna je, privukao nas je opis “film je smešten u svet visoke mode”, ali nas je takođe uplašila etiketa mračne komedije kako nazivaju ovaj film. Čitajući kritike zaključili smo da je film “fenomenalan”, te da o njemu “priča ceo Beograd”, pa se upućujemo ka Kolarcu da proverimo o čemu se to tačno priča.

Nije nepoznato da su gramofoni ponovo “in” te često na društvenim mrežama možemo videti razne događaje koje uključuju “slušanje vinila”, njihovu razmenu i prodaju. Priznajemo, potpali smo pod uticaj, ali u našu odbranu i pre vinil manije smo voleli ploče i često proveravali novitete u Lejli. Za sve ljubitelje vinila, ovog vikenda u Dorćol platzu je (sada već poznata) Audio berza i savršena prilika za dopunu kolekcije.

Do sledeće šetnje...