I pre zvaničnog datuma, zima je pustila svoju odjavnu špicu, dopuštajući našem omiljenom godišnjem dobu da nas pomiluje prvim toplim zracima. A kako se priroda budi iz hibernacije, tako se budi i svaka naša pora, željna novih avantura, dodira, osećaja... mirisa.

Novi parfem uvek najavljuje novi početak, a upravo je to ono što nam je potrebno. Uvaženo pravilo da su prolećni parfemi lagani, poletni i živahni, najčešće umotani u cvetne note, ovog puta dosledno sledimo, i provirujemo u raskošnu baštu mirisa koji će obeležiti sezonu pred nama.

Ako želite da produžite trajanje parfema na koži, podsećamo na top 3 saveta:

  1. Ne trljajte kožu – zaboravite na trljanje zglobova nakon nanošenja parfema
  2. Manje je više – kada nanesete previše parfema, blokirate mirisne receptore; 2 do 4 prskanja su sasvim dovoljna
  3. Izbegavajte zadimljene prostorije i klasične cigarete – IQOS je bolja alternativa jer nema neprijatnih mirisa duvanskog dima

I da, ne zaboravite da baš kao i ljudi, i mirisi koje birate treba da u vama bude dobar, vedar i poletan osećaj. A mi smo pronašli baš takve. U nastavku otkrijte 7 najlepših prolećnih mirisa.

Byredo Pulp

Miriše na domaći pekmez napravljen u rano proleće kada su jutra hladna, a dani topli. Mešavina zrelih voćnih nota u kojima dominiraju smokva i crna ribizla, pomešane sa cvetovima cveta breskve i dodirom vlažne šume ostavljaju nezaboravan svež i svetlucav mirisni trag.

14896923106_XL.jpg
Byredo 

Juliette Has A Gun Sunny Side Up

Kombinujući note sandalovine i kokosovog mleka, kreatori ovog parfema učinili su sandalovinu još kremastijom, ali tako da parfem nije oštar ili sintetički. Tu je i gurmansko cveće – vanila, jasmin i kokos za još malo prolećne slatkoće.

Sunny-Side-Up-Juliette-has-a-Gun-EDP-100ml-2.jpg
Juliette has a gun 

Le Labo Santal 33

Znam šta ste pomislili – još jedna lista sa ovim parfemom! Ali zaista, ovaj miris nije postao kultan bez razloga: sandalovina, blaga koža i kedrovina stvaraju sveže zelenilo savršeno za prolećne noći. Čak iako vam se ovaj eterični drveni miris ne svidi na prvu, njegov ženstveniji mirisni trag sa mešavinom irisa i puderastog ćilibara će vas osvojiti par sati kasnije.

Najlepši parfemi za proleće 2023

Tom Ford Metallique

Za dame sa sofisticiranim, luksuznim stilom i ukusom, i one koji od parfema žele više. Metallique nije klasičan orijentalni parfem, ali jednom kada se susretnete sa njim, nećete moći da ga zaboravite. Zamislite veoma bogat, prefinjen i ukusan kolač od vanile sa primesama heliotropa. Svaki kolekcionar parfema treba da ga ima u svojoj kolekciji.

Tom-Ford-Metallique-100ml.jpg
Tom Ford 

The Different Company Rose Poivree

Da li ste znali da svaka boca Rose Poivree parfema u svojoj kompoziciji sadrži najmanje 200 latica ruže Damascena i ruže Centifolia? Takođe, tu je i biber, jak i dubok. Začinska nota korijandera sa kombinacijom drveta i mošusa daje mu zreo dodir, a istovremeno je nežan i ženstven. Teško da ćete naći bolji parfem na bazi ruže na tržištu. Što je još bolje, retko ko priča o njemu, te nije kliše.

1957_mq7h73_rose_poivree_480.jpg
The Different Company 

Tom Ford Velvet Orchid

Još jedan parfem Tom Ford nalazi se na ovoj listi, i to je niko drugi do najbolji svih vremena - Black Orchid. Kompleksan i prelep, baziran je na rumu i slatkoći od meda i vanile, a sa druge strane, tu su i drveno-cvetne note. Jedinstven – poput vas.

375x500.22963.jpg
Tom Ford 

Yves Saint Laurent Libre Intense

Oni koji vole original, još više će voleti Intense verziju koja je senzualnija i dublja. U početku slatka, topla i glatka kao puder, a kasnije aromatična poput starih mirisa, ovo je parfem koji opija sve generacije.

375x500.62318.jpg
YSL