Nismo sigurni koga da krivimo za ovaj povratak zime, ali nismo ni malo zadovoljni ovim odlaganjem proleća (do daljnjeg), te smo za ovaj vikend naravili ozbiljan plan za podsticanje lučenja endorfina. Ukoliko metereološke (ne)prilike utiču i na vaše raspoloženje krenite za nama - obilazimo samo mesta koja greju.

Ovog petka ne propuštamo jedinstvenu priliku da čujemo debitanski album pod naslovom “11” mlade hrvatske kantautorke Nike Turković u BitefArtCafe-u. Nika nas je kupila još 2019. prvim singlom “U mraku”, a pre koju nedelju, kada je izašla pesma i spot za pesmu “Sam(a)”, znali smo gde ćemo sigurno biti 31. marta (karte su još uvek u prodaji, nema na čemu!).

Oduvek volimo Zemun, posebno Zemun vikendom, a za nijansu posebnije Zemun vikendom u proleće. Zemun oduvek ima “ono nešto”, a od kada se otvorio restoran Mudra ono nešto nas još više vuče ka Zemunu... Ove subote mudro na vreme rezervišemo mesto jer smo čuli da nas u Mudroj čeka tradicionalna, starogradska i narodna muzika u džez aranžmanima (mi već vadimo cipele za ples i spremamo spisak omiljenih pesama za poručivanje).

Nakon opuštanja prethodna dva dana, neophodnu dozu kulture i inspiracije nalazimo u Teatru na Brdu gde se ove nedelje igra “Petrijin venac”. Ulogu tumači neponovljiva Mirjana Karanović koja se posle 40 godina vraća priči o jedinstvenoj ženi naše književnosti, ovoga puta i kao koautorka predstave. “Petrijin venac je priča o borkinji koja se ne predaje, o krhkoj ženi koja ne odustaje od života već ga prihvata u svoj njegovoj gorčini... Raduje se malim stvarima i magičnim trenucima koji remete predvidivu linearnost i stereotipiju teškog života jedne žene u unutrašnjosti.”

Do sledeće vikend šetnje...