Christian Louboutin, dizajner i kralj potpetica, duševljava novim projektom, luksuznim boutique hotelom Vermelho u Portugalu. Hotel je smešten na Alentejo obali, južno od Lisabona, u mestašcu Melides koje odiše mirom, blagim ritmom življenja, te prirodnim ambijentom u kom iz svakog kutka izvire inspiracija. Mesto je okruženo vinogradima i poljima riže, s kojeg se pruža pogled na Atlantski okean, ali i bogate šume, a u kojem je sve protkano tradicijom te savoir-faire energijom.

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin.jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (1).jpeg
Hotel Vermelho 

Zašto baš Portugal, zašto baš Melides? Razlog je što je Louboutin otkrio lepotu ove destinacije još u 80-im godinama, te je tamo kasnije i kupio kuću za odmor. Podstaknut činjenicom kako u mestu nije postojao niti jedan bistro ili restoran, razmišljao je o tome da u jednoj od zapuštenih istorijskih vila otvori bistro. Na nagovor gradonačelnika odlučio se za korak više – hotel. I tako je započela priča o hotelu Vermelho, što na portugalskom znači crven, što je poveznica sa zaštitnim znakom njegovog brenda, a koji svoja vrata otvara od 1. aprila.

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (3).jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (2).jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel je smešten u bivšem samostanu, te iza starinskih drvenih vrata nudi savršenu dozu luksuznog odmora koja izvire iz želje da se svaki gost oseća kao kod kuće okružen mirom, freskama, umetničkim djelima, starinskim nameštajem, te pričama koje izviru iz svakog detalja. Hotel nudi smeštaj u 13 soba za koje dizajner ističe kako povezuju kulturu i kreativnost, jer je svaka različita u tonalitetima, teksturama i stilu, dok im je zajedničko to što dele sve intimu, vibrantnu energiju, te lepote prirode.

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (13).jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (12).jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (14).jpeg
Hotel Vermelho 


U hotelu se nalazi i restoran Xtian u kojem je sve, od uređenja do jela, inspirisano lokalnom tradicijom, sezonskim proizvodima, radovima lokalnih umetnika, elementima koji su se s generacije na generaciju prenosili u porodicama.

Section-xtian-restaurant-1.jpg
Hotel Vermelho 

Sam hotel je uronjen u bujne zelene vrtove, okružen stablima citrusa, a svaki detalj odrađen s puno pažnje kroz saradnju slavnog dizajnera s vrhunskim enterijeristima, arhitektama i umetnicima, uglavnom bliskim prijateljima. Zanimljiv je i pogled na tradicionalne keramičke pločice, azulejos od kojih neke nose motive iz 16. veka, i to iz Louboutinove osobne kolekcije, dok druge privlače šarenim kolorima, a sve su izrađene u slavnoj Fábrica de Azulejos de Azeitão u Setúbalu.

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (18).jpeg
Hotel Vermelho 

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (19).jpeg
Hotel Vermelho 

Dok će se doživljaji o ovom hotelu tek početi dijeliti za spomenuti je kako je u prosincu u hotelu dizajner organizirao party za lokalnu zajednicu kako bi svi imali priliku doživjeti hotel. Gosti, susjedi i lokalni stanovnici su poručili kako hotel doživljavaju kao da je oduvijek u njihovom mjestu, što najbolje potvrđuje riječi kojima se hotel i opisuje A place like no other, for people like no other.

Hotel-Vermelho-Christian-Louboutin (16).jpeg
Hotel Vermelho 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/