Sve je moralo da stane. I stalo je. Još uvek stoji, pomeramo se zahvaljujući otkucajima srca i dubokom (uz)disanju. Pažljivo razgovaramo, tiho pružamo ruke, čitamo i tražimo – ljubav, saosećanje, razumevanje. Ovog vikenda za vas biramo sadržaje koji oplemenjuju i ulivaju nadu za neko bolje sutra.

U četvrtak je počelo 16. izdanje Međunardnog dokumentarnog filmskog festivala “Beldocs”. Repertoar je (kao i uvek) impresivan, a mi se ovog puta okrećemo temama tehnologije, društvenih mreža i popularanoj gejming kulturi, te prve karte kupujemo za film “Girl Gang” i “Potpuno poverenje”, koji govore o popularnoj kulturi influensera i šta se desi kada se tehnologija zloupotrebi. Ceo repertoar možete pronaći na linku.

Već desetak dana nam na “to-do” listi stoji nova epizoda Tampon ZONE sa čuvenom Zombijanom, te ako je još uvek niste poslušali - iskoristite priliku ovog vikenda. Andrijana nas je toliko puta “zagrlila” svojim ilustracijama da od razgovora ne očekujemo ništa manje! Spremite se za dozu razumevanja, podrške i feminizma.

Vikend koristimo da se pripremimo i ogranizujemo za “Otključano nebo”, 10. jubilarno izdanje Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu (BUDI), koji ove godine nudi veliki izbor izložbi, predstava i muzičkog sadržaja. Posebno nas raduje izložba posvećenu listu „Neven” povodom 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, kao i premijera predstave „Braća Grim”, u koprodukciji Dečje pozorišne scene „Pođi tuda…” KC Pančeva, i Čiča Mičinog pozorišta iz Beograda. Na tren se vraćamo u detinjstvo i verujemo jače nego ikad pre - deca će spasiti sve(t).

Do sledeće vikend šetnje...