Jul u Beogradu. Apelujemo na Čolu da napravi ovu pesmu kako bi nam lakše pale letnje noći na beogradskom asfaltu dok maštamo o slanoj vodi i ležaljci u hladu. Grad se jeste malo ispraznio zbog destinacija sa prirodnim sistemom hlađenja, ali kao i uvek Beograd i ovog toplog vikenda ima šta da ponudi. Spakujte SPF, šešir/kačket/maramu idemo u šetnju i na piknik!

Večeras se u Uličnoj galeriji otvara izložba Vuka Đurića Enda pod nazivom „S gorkim suzama, s Vukom se borim”. Vukovi radovi su u formi Sketchbookova koji su mu poput vizualnog dnevnika koji vodi od 2010. godine i u kojima beleži svoje misli i događaje i kako kaže „Crtam da ne zaboravim. Crtam da zaboravim. Crtam da se setim. Crtam da zaboravim.”.

Ove subote se vraćamo u našu bazu (Baza kulturnih zbivanja) gde se organizuje pre-party Uzlet festivala, a muziku će puštati momci iz FTP-a. Ovom prilikom moći ćete da kuptite i karte za festival.

Inače smo veliki fanovi Piknika, a još malo više u ovim letnjim danima kada samo želimo da pobegnemo u prirodu i isključimo sve notifikacije. Na Pikniku vas očekuje muzika, hrana, izložba, radionice za decu…sve je tu! Vidimo se u Muzeju afričke umetnosti.

Do sledeće vikend šetnje...