Istina je, uvek jedva čekamo vikend, ali ovi tropski dani (i noći) aktiviraju u nama poseban sat koji otkucava koliko još do vikenda, koliko nam je blizu neka vodena površina i gde da nađemo zelene oaze u gradu. Petak, sat otkucava 17h i krećemo u šetnju!

Ukoliko (kao i mi) tokom godine ne stižete da pogledate sve izložbe koje vas zanimaju onda obavezno svratite do Kolarca, gde je u utorak otvorena godišnja izložba pod nazivom Refleksije '23. Selekcija obuhvata fotografije, slike, crteže, grafičke i vajarske radove 14 umetnika koji su ocenjeni kao najbolji u protekloj izložbenoj sezoni. Izložba je otvorena do kraja jula.

Prošle godine smo obećali sebi da ćemo biti organizovaniji i da ćemo na vreme kupiti karte za letnji bioskop na terasi Doma Vojske. And…the time has come! U subotu, 15. jula A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa prikazivanjem filma Tár (preporučivali smo ga na ovogodišnjem FEST-u ako ste propustili znate šta vam je činiti). Ceo repertoar A1 kinoteke sa rasporedom prikazivanja filmova možete pronaći na linku.

Nedelja je (kao i obično) naš dan za gušt, a niko ne zna tako dobro šta je gušt kao Italijani i zato se upućujemo u San Panino. U pitanju je italijanski kutak u Kralja Petra gde će vas dočekati autentični italijanski sedviči i raznovrsne đakonije - zatvorite oči na trenutak i u Italiji ste! Buon appetito!


Do sledeće vikend šetnje...