Skoro tri godine nakon što je vest prvobitno objavljena, konačno imamo datum premijere dokumentarnog serijala striming servisa Apple TV+ pod nazivom "The Super Models" (što je mala promena imena u odnosu na originalni "The Supermodels"), a u kome će se pojaviti Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington. Serija će se fokusirati na najveća imena modelinga koje su hodale pistom 90-ih, a istovremeno, zvezde serijala su i među izvršnim producentima projekta.

Šta možemo očekivati od ovog dokumentaraca?

Dokumentarna emisija će imati jedinstven i poseban pogled na karijere ove četiri ikone sa "do sada neviđenim pristupom modelima", kako ističeApple.

Serija će sadržati ekskluzivne intervjue i razgovore : čućemo priče iz njihovih ranijih faza modelinga u Njujorku 80-ih, a zatim će se kreatori posvetiti momentu kada su ovi modeli efektivno promenili čitavu modnu industriju tokom 90-ih. Pre ovih moćnih žena, dizajneri su bili najveća imena i bila je retkost poznavati imena modela iz kampanja. 

To je ultimativna priča o moći, promeni koja je protkala put svim budućim modelima. Danas su ove žene prave ikone kulture: preduzetnice i filantropkinje.

„Moje sestre Christy, Linda, Cindy i ja smo izuzetno uzbuđene što možemo da podelimo našu priču sa svetom“, napisala je Naomi na svom Instagram profilu i dodala: „Nadamo se da će naše putovanje prikazano u dokumentarcu ohrabriti, motivisati i inspirisati mlade ljude širom sveta."

Apple TV+ upravo je objavio prvi trejler, a prvi od četiri dela emisije biće dostupan za strimovanje od 20. septembra 2023.