Santorini je jedna od onih destinacija za odmor koju ste verovatno zabeležili na vašim Pinterest tablama još davnih dana: slika belih kikladskih kuća koje se kaskadno spuštaju do svetlucavog tirkiznog mora je ona koja je večno ostala u našim umovima. Ovo grčko ostrvo i dalje se kotira veoma visoko na listi popularnih turističkih destinacija, te se možda pitate gde da odsednete kada konačno rezervišete taj odmor iz snova. Stoga, kreirali smo listu 7 luksuznih hotela u kojima možete boraviti prilikom posete prelepom ostrvu Santorini.

1. Perivolas 

Perivolas je prvobitno dizajniran kao porodična kuća, i još uvek pruža osećaj privatne rezidencije koja gostima nudi potrebnu udobnost.

2. Canaves

Canavesovih luksuznih 18 hotelskih soba idealno je skrovište za romantične parove i mladence. Od 1995. godine hotel je bio skrovište poznatih ličnosti, političara i kraljevskih porodica.

3. Hotel Aspaki

Hotel Aspaki na Santoriniju je poznat po svom infinity bazenu na ivici stene kao i pećinskim bazenima i romantičnim privatnim balkonima sa zadivljujućim pogledom.

4. Cavo Tagoo

Ovaj smeštaj možete posetiti već od sredine aprila sve do kraja oktobra. Poseduje očaravajući pogled na zalazak sunca i otmenu gastronomsku ponudu njihovog mediteranskog fusion restorana Vezene. 

5. Hotel De Sol

De Sol je veličanstveno osamljeno utočište pogodno za porodice, jer poseduje i dečiji bazen i igralištem, a jedan je od retkih hotela na ostrvu Santorini koji je otvoren tokom cele godine.

6. Athina Luxury Hotel

Atina je boutique hotel sa samo devet luksuznih apartmana u srcu Fire, od kojih se svi mogu pohvaliti pogledom na vulkan, modernim nameštajem i tradicionalnom arhitekturom.

7. Hotel Katikies

Katikies Garden, preuređeni venecijanski manastir iz 11. veka nudi sve potrebne sadržaje: tri infinity bazena, palubu za sunčanje, holistički spa centar, malu biblioteku i mediteranski restoran.