Nakon toplog i dugog leta, matinea i plesa pod otvorenim nebom Beograd je nam je pripremio jesen ispunjenu kulturnim dešavanjima. Plan je sada jasan: svaki vikend obilazimo jednu kulturnu manifestaciju, ali ne zaostajemo ni u praćenju trenda novih lokala, tako i ovaj vikend otvaramo obilaskom novog bara na Vračaru.

U Kumanovsku je stigla Nekrasova bar! Bar su otvorile preduzetnice iz Sankt Peterburga, a sam naziv referiše na ulicu poznatu po dobrom provodu i letnjim žurkama. Ovde možete naći svoja omiljena pića, od proseka do craft piva, a ako ste raspoloženi a probate nešto novo čekaju vas ruske najstojke – likeri od votke različitih ukusa. Enterijer je retro, prozori su veliki i otvoreni taman toliko da ste unutra, ali sa notom urbanog trenda sedenja na ulici.


U okviru manifestacije Confluences Francuska u Srbiji, ove jeseni nas na daskama beogradskih pozorišta očekuju francuske drame! Mi smo propustili aprilsku premijeru predstave “Laž” (karte su rasprodate neverovatnom brzinom), te ovog vikenda ne propuštamo priču o dva bračna para sa elemntima komedije, uz mnogo obrta, zapleta i raspleta, poznatog fracuskog
romansijera Florijana Zelera. Predstava se prikazuje (5.),6.,7. i 8. oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu (nema na čemu!).

Malo smo promenili raspored ovog vikenda te smo noćni provod ostavili za sam kraj ove nedelje, ali za to imamo jako dobar povod! Porto Morto bend nastupa u Spratu, a poznavaoci kažu da su oni najznačajniji predstavnici novog talasa u regionu. Njihov muzički pravac je teško odrediti, radi se mešavini alt roka, progresivnog popa, indie roka i elektronike..vidimo se “na spratu”.


Do sledeće vikend šetnje...
Milica Golubović