Kolekcija koja broji 40 najvećih hitova u karijeri legendarnog benda dostupna je po prvi put u digitalnom obliku, a danas će biti objavljena limitirana serija albuma u CD formatu, kao i ograničen broj crnih vinil ploča u raskošnom pakovanju. 

Antologijsko izdanje broji numere koje su svojevremeno bile na samom vrhu muzičkih top lista i postavile nove umetničke standarde poput „Satisfaction”, „Miss You”, „Brown Sugar”, „Paint It, Black”, „Honky Tonk Women”, „Get Off Of My Cloud” i „Angie”.

 Album je prvobitno objavljen 2002. godine u čast 40 godina karijere kultnog benda i obeležio je početak „Licks” svetske turneje koja se pretvorila u globalni spektakl sa čak 117 nastupa širom sveta, učinivši je drugom turnejom sa najvećom zaradom u istoriji. Te godine album je prodat u 7 miliona primeraka i predstavljao je sveobuhvatnu kolekciju benda koja je po prvi put spojila sve najznačajnije numere u dugogodišnjoj karijeri.

Rolling Stones_Press Photo_credit Universal Music Serbia.jpg
Universal Music Serbia 

Reizdanje albuma „Forty Licks” idealan je izbor za najvernije fanove The Rolling Stones-a, kao i one novije kojima će poslužiti kao esenscijalno rokenrol iskustvo i približiti im zbog čega je sastav stekao kultni status i zauzeo poziciju jednog od najuticajnijih rok bendova u istoriji muzike.

Izdanje „Forty Licks“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/TheRollingStonesFortyLicks.

Mick Jagger_Press Photo_credit Universal Music Serbia.jpg
Universal Music Serbia