Poslednji vikend u julu... da li ste još uvek tu? Ukoliko jeste, nakon vikenda žurki ovaj vikend predlažemo beg u filmski svet. I ovog leta se na poznatim beogradskim terasama smenjuju kultna kinematografska ostvarenja, a mi ovog vikenda krećemo u obilazak.

Pre nego što zakoračimo u kinematografsku istoriju, krećemo sa novim ostvarenjem o kojem priča (bukvalno) ceo svet, tako je, uputili smo se da gledamo Barbie. Film je već nakon nedelju dana prikazivanja na vrhu mnogih listi i obara rekorde gledanosti, a iako su mišljenja podeljena mi kažemo Barbie ti naša omiljena lutka i hvala ti što si nam pokazala da možemo sve.

Ove subote imate priliku da pogledate kultni film “Divlje jagode” švedskog režisera Ingmara Bergmana (obožavali smo njegove “Scene iz braka”). Film govori o samootkrivanju i ljudskoj egzistenciciji, te se smatra jednim od najemotivnijih i najoptimističnijih Bergmanovih filmova. Fim se prikazuje na terasi alternativnog kulturnog centra Kvaka 22.

Ukoliko ste propustili film “Oče naš” ove godine na FEST-u, u nedelju je pravo vreme da se kroz filmsko platno vratite u Rim 1976. godine na terasi Doma vojske.

Do sledeće vikend šetnje...