Zamislite knjigu koja dovodi u pitanje konvencionalne pojmove istraživanja, gde autorova kreativnost prevazilazi fizička ograničenja. „I have never been to America” otvara nove korake kao prvo književno delo napravljeno kroz fuziju najsavremenije AI tehnologije, uticaja savremenih medija i bezgranične moći mašte.

Sadrži fotografije i tekstove potpuno generisane na AI platformi i prati zamišljeno putovanje jednog 18-to godišnjaka na putu kroz Ameriku. Dovodi u pitanje konvencionalni pojam putovanja, igra se sa granicama umetničkog stvaralaštva i suočava se sa našim percepcijama istine u digitalnom dobu. 

AMERICA-114.jpg
Foto: Filip Koludrović 

Od utorka 25. jula knjigu Filipa Koludrovića “I have never been to America” možete kupiti u Art shopu Kula.

Filip Koludrović je fotograf iz Rijeke, rođen 1996. analogni fotoaparat nosio je sa sobom još kao dete, a sa 16 godina kupio je prvi digitalni fotoaparat i počinje sa svojom crno-belom digitalnom fotografijom. Njegov specifičan čisti stil prepoznat je od strane mnogih respektabilnih klijenata među kojima su i magazini Vogue, Elle, Numéro, GQ, te brendovi Hermes, Chanel, Celine, Givenchy i Hublot.

Prošle godine nominovan je za nagradu British Fashion Awards u kategoriji New Waves: Creatives 2022.