Ne znamo za vas, ali nama je ova radna nedelja trajala beskonačno dugo i jedva smo dočekali petak, makar i hladan i siv, doslovno TGIF. U vikend krećemo lagano sa kvalitetnim kinematografskim sadržajem, planiramo da posetimo i neki plesni podijum i da vidimo šta se to novo otvorilo u gradu, krenite sa nama!

Juče je svečano otvoreno 15. izdanje Merlinka festivala pod sloganom Šta bi dao da si na Merlinka festivalu. Znamo, zvuči vam poznato? U pravu ste, jer je inspiracija za naziv i dizajn vizuala ovogodišnjeg festivala autorima bio kultni album Bijelog dugmeta Šta bi dao da si na mom mjestu. Projekcije se održavaju na 3 lokacije u Beogradu (Dom omladine, Kinoteka, UK Parobrod) i Kulturnom centru Novog Sada. Repertoar nas vodi kroz region, ali i do Meksika, Norveške, Turske, a očekuju vas i revije kratkih animiranih, igranih i dokumentarnih filmova. Mi se ovog petka, odlučujemo za Francusku i Momke iz provincije.

Već smo vam otkrili da Ruke ovog meseca imaju sjajan repertoar i dobro poznata imena DJ scene, a tako je i ove subote kada muziku pušta Nikola Vemić. Dakle, kvalitetan disco i odlična atmosfera na sada već dobro poznatoj pozornici, nama i više nego dovoljno!

Ove nedelje se upućujemo u pravu istragu jer smo negde krajičkom oka na feedu spazili estetski zanimljiv enterijer, ali i bogatu gastronomsku ponudu, međutim više zvaničnih informacija – nema! Reč je o novootvorenom restoranu Preko puta Proleća (jeste tu je i lokacijski) koji nudi tradicionali doručak, te ovde možete naći uštipke, gibanicu, slatke i slane prženice i još mnogo toga. Mi idemo da vidimo i probamo!

Do sledeće vikend šetnje...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.