Nakon što su Lys Assia (1956) i Céline Dion (1988) odnele pobedu za Švajcarsku, došao je red da Nemo sedne na isti tron i pesmom „The Code“ obezbedi svojoj državi još jednu priliku da sledeće godine budu domaćini ovog prestižnog muzičkog takmičenja. Ovo je ujedno i prvi put u istoriji Pesme Evrovizije da je trofej odnela rodno nebinarna osoba.

Nemo_Press Photo_credit Ella Mettler_5 (1).jpg
Universal Music 

Nemo ima samo 24 godina, u svet muzike ušao je 2015. godine, a tek 2017. postao poznat široj publici, hitom „Du“ . Svoju muziku piše i producira sam, a pored toga svira violinu, klavir i bubnjeve. Ono što posebno obožavamo? Njegov osećaj za modu, ali i estetiku u svim segmentima (obratite pažnju na njegove spotove).

Pored trijumfa Švajcarske, drugo mesto i njihov najbolji rezultat ikada ostvarile su i naše komšije. Hrvatski predstavnik Baby Lasagna numerom „Rim Tim Tagi Dim“ osvojio je najviše bodova publike, OGAE nagradu publike, kao i Marcel Bezencon u kategotiji Press Award. Impresivno je istaknuti kako je u jeku finalne večeri pesma „Rim Tim Tagi Dim“ zauzela 6. poziciju na globalnoj Spotify top listi viralnih hitova.