Obe polufinalne večeri Evrovizije 2024. su iza nas, utisci se (i dalje) sležu, ali dok nestrpljivo čekamo veliko finale, odvajamo trenutak da se posvetimo modnom apsektu najvećeg svetskog muzičkog događaja. Velika scena Malmö Arene služila je kao impozantna podloga za 37 odabranih izvođača - predstavnika svoje zemlje, a neki od njih su iskoristili tu maybe-just-once-in-a-lifetime priliku da demonstiraju odlične audio-vizuelne nastupe, visoko ocenjene i u fasnion smislu. Stoga smo izdvojili pet najboljih scenskih outfita prema našem izboru. Pogledajte ih u nastavku!

Teya Dora

Broj jedan na Elle listi zauzima domaća kantautorka Teya Dora. Sa autorkom omiljene nam Ramonde već smo razgovarali nakon velike pobede na Pesmi za Evroviziju, kada nam je ekskluzivno prenela najsvežije utiske i behind-the-scenes momente. Njen eklektični stil prepoznala je i domaća kreatorka Sanda Simona koja potpisuje Teya Dorin evrovizijski kostim. Elle Style Award dobitnica za dizajnerku godine stoji iza raskošne, fluidne i dekonstruisane haljine lila boje (simbolika je sveprisutna!) koja je upotpunila magični nastup. Da li je potrebno naglasiti da smo svim snagama uz Teyu i u finalu?

Baby Lasagna

Marko Purišić a.k.a. Baby Lasagna može se pohvaliti titulom projektovanog pobednika prema predviđanju kladionica, ali i nastupom te kostimom koji ne mogu ostati nezapaženi. Autor pop-rock-trap pesme pesme Rim Tim Tagi Dim pojavio se u unapređenoj verziji prvobitne kombinacije sa kojom je nastupio na takmičenju Dora. Spoj etna i metala (zvuči neobično) zadržan je i na velikoj sceni Malmo arene, dok sam outfit potpisuje talentovana dizajnerka Valentina Pliško

Angelina Mango

Pobednica San Rema, mlada Angelina Mango nastupila je u drugom polufinalu (iako je Italija kao jedna od zemalja osnivača već kvalifikovana) sa svojim bombastičnim hitom La Noia (dosada). Harizmatična pevačica u određenoj meri je promenila koncept originalnog nastupa, ali je ostala verna italijanskom brendu Etro kada je reč o izboru outfita. Svetlucavi bordo kombinezon nadograđen je fragmentima crne čipke, dok je balans postignut chunky čizmama. 

Slimane 

Slimane Nebchi, postao je deo javne scene nakon pobede u francuskoj verziji kultne emisije The Voice. Od tada, Slimane je izgradio impresivnu solo karijeru, a na Evroviziji se takmiči sa snažnom baladom Mon amour u kojoj je demonstirao svu raskoš svog glasa. Minimalistični performans odlikovao je all white outfit pevača. Kostim izrađen od delikatih i prozirnih komada upotpunio je autentični nastup francuskog izvođača, dok će nam acapella deo ove pesme još neko vreme ostati u glavi.

Raiven

Slovenska sirenaRaiven nam je u prvom polufinalu Eurosonga demonstirala kako bi jedan dobar izbor kostima u spoju sa odgovarajućom scenografijom podržan snažnim vokalom trebalo da izgleda. Nastup je bio fenomenalno koordinisan sa pet igrača u matching outfitima - prozirni ansambli sa sjajnim efektima bili su dovoljno upečatljivi, te ćemo pesmu Veronika slušati i u velikom finalu.

 Izvor: ELLE/N.K.