Italijanska muzička zvezda – Mahmood se ove godine na prestižnom festivalu Sanremo predstavio singlom pod nazivom TUTA GOLD, te preko noći postao favorit čitave Evrope, kako muzički, tako i modni (naime, on je tokom svog učešća nosio custom kreacije brendova kao što su Prada i Valentino).Iako su mu mnogi predviđali pobedu, zvanično se plasirao na 6. mesto Sanremo festivala, ali uprkos tome što se ove godine neće pojaviti na evrovizijskoj sceni, ekskluzivno saznajemo da će vernu publiku će oduševiti već u petak, 16. februara novim studijskim albumom pod nazivom Nei Letti Degli Altri.

Alessandro Mahmoud važi za jedno od najaktuelnijih italijanskih pop izvođača na svetu, sa neverovatnim brojem slušalaca na streaming servisima i priznanjima koja su pristigla nakon što se na svetsku scenu probio pobedom na Sanremo festivalu 2019. godine i drugim mestom na Pesmi Evrovizije na kojoj je predstavljao svoju državu numerom Soldi, koja je deo njegovog debitantskog albuma Gioventù bruciata. U novembru prethodne godine objavio je singl COCKTAIL D'AMORE koji je osvojio radijski etar i koji ima višemilionska slušanja na muzičkim servisima globalno. 

Tekst i kompoziciju trenutno najpopularnije numere TUTA GOLD pored muzičara potpisuju Jacopo Angelo Ettorre i Francesco Catitti, dok su produkciju radili Madfingerz i Katoo. Singl je takođe krunisan i muzičkim spotom, koji pored zanimljive koreografije donosi sjajnu režiju iza koje stoji Attilio Cusani.

Izvor: ELLE/T.Đ.