Jutro na obali. Sunce promolilo kroz odškrinute škure. Nema alarma. Nema kalendara. Samo tišina, talasi, mir i galebovi. Lanena košulja na ofingeru. Tek par reči izgovorenih usput. Bezbrižnost bez napora. E, tako.

Kako osvane maj, prizivamo ovaj osećaj i to nas motiviše da izdržimo... još malo. A čime se najbolje evociraju uspomene ako ne mirisima? Kako temperature rastu, naša čula žude za tonovima koji bude svežinu, lakoću i prozračnost. Zato već sada istražujemo one koji su neprevaziđeni za leto, a koji će biti neizostavni sastojci naših odabranih krema, losiona i parfema.

Esenciju letnjih dana na plaži i večeri pod zvezdanim nebom čuvaju samo specijalne mirisne porodice. Zanos citrusa, romantična čarolija cveća, plutanje vodenih nota, prirodna živost zelenila, ili igra slatkoće voćnih aroma – svaka od njih nosi zapanjujuće olfaktorno iskustvo.

U nastavku otkrijte 5 najboljih mirisnih nota za leto (koje nikad ne izlaze iz mode).

Kokos

Kokos pruža osećaj topline i ušuškanosti, stvarajući kremastu auru. Unosi dodir sofisticiranosti, ali i smiraja, što ga čini popularnim izborom za one koji traže letnji, opuštajući miris. Uglavnom je potporna nota u parfemima, te čak i da ga ima u prekomernim količinama, biće privlačan i sjajan, a nikako odbojan.

Kajsija i breskva

Osim što je dan na godišnjem odmoru nezamisliv bez ovog voća, živahne note kajsije i breskve popravljaju raspoloženje i stvaraju osećaj prijatnosti, čak i u najtoplijim danima. U susret letu, IQOS x SOFI kozmetika kreirali su simboličnu saradnju koja najavljuje nove privlačne mirise. Must-have proizvodi dolaze u vidu summer travel kit-a, a namenjeni su isključivo lojalnim IQOS korisnicima. Pronađite ih u IQOS Bouticima (Galerija, Delta city, Ušće), na svim IQOS zonama, te određenim ugostiteljiskim objektima, i obmotajte se u svu nežnost i lepotu kajsijastih zraka.

DSC_2215.jpg
Promo 

DSC_2221.jpg
Promo 

Morska so

Znate onaj osećaj kada kročite na morsku destinaciju i osetite da je vazduh drugačiji... miris mora stvara osvežavajuće i čiste vibracije, a u kozmetičkim proizvodima kreiraju ga ozonske slane note kao što su ambroxan, hedione, ambergis i vetiver. Udahnite slobodu.

Lubenica

Voće koje miriše na detinjstvo, porodicu na okupu i sočne kriške na vrelom pesku, može biti neobičan, a neodoljiv odabir mirisa za leto. Spakujte ga u torbu za plažu i koristite isključivo u dnevnim prilikama, posebno kada vam nedostaje slatkoće i igre.

Menta

Ako niste tim slatko, možda ste u timu sveže? Menta je najčešća gornja nota parfema (ali i koktela!), a njen čist miris pruža eksploziju svežine, poput hladnog povetarca u toplom danu. Takođe, menta dodaje osećaj revitalizacije i jasnoće, te vam vraća energiju, čak i u malim količinama.

Bon voyage!

pexels-lizzy-honey-393939457-18031836.jpg
Pexels/Lizzy Honey 

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.