Ukoliko vam trenutno predstavlja izazov da pronađete dovoljno elana, dobrog raspoloženja i pozitivne perspektive, niste jedini. Januar je, vremenske (ne)prilike dodatno pojačavaju naš postpraznični bluz, te svi osećamo potrebu za nečim što će uneti vedrinu u danima koji predstoje.

Budući da težimo tome da 2024. godina bude ispunjena radošću i blagostanjem, okrećemo se proaktivnom pristupu po modelu – sami kreiramo svoju stvarnost. Ključ je u nama, našem mindsetu, dobro definisanim ciljevima i još odvažnijim tehnikama. Krenimo redom!

Budite prisutni

Živeti u trenutku i doživljavati život na svestan način, podstiče osećaj mira. Mnogi ljudi iscrpljuju se potragom za srećom, misleći da se sreća nalazi “tamo negde”, “kada ostvare novu ljubavnu vezu”, “promene posao”... Dok ne odustanete od ideje da je sreća negde drugde, nikada nećete biti zapravo srećni. Preporučujemo da postavite nekoliko periodičnih podsetnika u telefonu tokom dana kako biste se setili da zastanete, primetite šta radite, o čemu mislite.

Zapišite na čemu ste zahvalni

Započnite svako jutro pravljenjem mini liste sa osvrtom na sve stvari na kojima ste zahvalni. To može biti naizgled “sitna stavka”, ali beleženje svega što čini pozitivnu razliku u vašem životu može pomoći promeni vašeg stava. Osećaj zahvalnosti donosi trenutnu sreću i radost, i deluje poput prekidača koji vašu svest usmerava na pozitvne aspekte.

Brinite o svom telu i umu

Možda zvuči jednostavno, ali briga o sebi trebalo bi da bude prioritet na svačijoj listi rezolucija za 2024. godinu. Razmislite o stvarima koje vam pričinjavaju zadovoljstvo i uključite ih u vašu svakodnevnu rutinu. To može biti uživanje u 15-minutnom kućnom tretmanu lica, isprobavanje novog make up looka i okretanje zdravijim alternativama – od dužeg spavanja do ukidanja klasičnih cigareta i uvođenjaIQOS ILUMA uređaja koji primenjuje tehnologiju zagrevanja, a ne sagorevanja duvana. Vaši bližnji biće pošteđeni uticaja pasivnog pušenja, a vi se nećete susretati sa problemima neprijatnog mirisa i dima.

pexels-dmitriy-ganin-10912499.jpg
Foto: Pexels/Dmitry Zvolskiy 

Provodite što više vremena na otvorenom

Benefiti boravka u prirodi za mentalno zdravlje već su dobro poznati. Sam boravak na otvorenom prostoru doprinosi regulisanju nivoa kortizola, što znači da smo manje skloni anksioznosti, lošem raspoloženju i stresu. Čak i lagana šetnja u vreme pauze za ručak napraviće primetnu razliku.

Meditirajte

Svakodnevna praksa meditacije zapravo može da vam pomogne u borbi sa negativnim mislima, dok istovremeno povećava svesnost pozitivnih. Preuzmite aplikaciju za meditaciju i isprobajte je. Ne očekujte čuda, ali pokušajte - besplatno je i nemate šta da izgubite.

Imajte u vidu da i IQOS oslobađa nikotin, supstancu koja izaziva zavisnost, te da nije proizvod bez rizika, već je namenjen isključivo punoletnim osobama.

Izvor: ELLE/PROMO